Datormagazin
    Facebook
    Senaste testerna
    • Test: Huawei Watch GT 3 SE
    • Test: Beoplay EX
    • Test: Sony Xperia 1 III
    • Test: Cooler Master Masterair MA624 Stealth och MA612 Stealth ARGB
    • Test: Huawei Mate 40 Pro
    DatormagazinDatormagazin
    • Hem
    • Nyheter
    • Tester
      1. Toppklass
      2. DMZ Rekommenderar
      3. Gaming
      4. Jämförande test
      5. View All

      Test: Sandberg Survivor Powerbank 7in1 72 000

      18 september, 2023

      Test: Homey Pro 2023

      29 augusti, 2023

      Test: Samsung 990 Pro, PCIe Gen4 2TB

      20 juli, 2023

      TCS digitala tvillingar och deras prediktiva kraft.

      4 juli, 2023

      Test: Motorola Edge 40 Neo

      20 september, 2023

      Test: Logitech Pro X Superlight 2 & Pro X TKL Lightspeed

      11 september, 2023

      Test: Corsair Scimitar Elite Wireless

      9 september, 2023

      Test: Sandberg Solar Charger 100W

      9 september, 2023

      Test: Logitech Pro X Superlight 2 & Pro X TKL Lightspeed

      11 september, 2023

      Test: Corsair Scimitar Elite Wireless

      9 september, 2023

      Test: Corsair HS80 Max Wireless

      16 augusti, 2023

      Test: Corsair K70 MAX

      12 augusti, 2023

      Test: Logitech Ergo K860 vs. Microsoft Sculpt Ergonomic Keyboard

      19 augusti, 2021

      Vi utser den bästa multiskrivaren

      20 maj, 2021

      Test: Cooler Master Masterair MA624 Stealth och MA612 Stealth ARGB

      12 maj, 2021

      Test: Oneplus 9 Pro och Oneplus 9

      21 april, 2021

      Test: Motorola Edge 40 Neo

      20 september, 2023

      Test: Sandberg Survivor Powerbank 7in1 72 000

      18 september, 2023

      Hur du hittar de bästa svenska spelbolagen på nätet

      17 september, 2023

      Test: Logitech Pro X Superlight 2 & Pro X TKL Lightspeed

      11 september, 2023
    • DMZ-riggen
    • Programtips
    • Gaming
    • Fråga experten
      • Hårdvara
      • Mjukvara
    • DMZ Retro
    • Shop
    • Om DMZ
      • Om Datormagazin
      • Annonsera
      • Nyhetsbrevet
      • Kundtjänst
      • Press & PR
    Facebook
    Datormagazin
    Hem » Toppklass » Test: Turtle Beach Stealth Pro
    Turtle Beach Stealth Pro
    Toppklass

    Test: Turtle Beach Stealth Pro

    Anders ÖhmanBy Anders Öhman20 april, 20238 Mins Read

    Turtle Beach Stealth Pro. Är det alla dator-/spelnördars nya drömheadset eller ett överprisat skrytbygge? Sanningen ligger antagligen – som så ofta – någonstans däremellan.


    Turtle Beach Stealth Pro
    5 / 6 Betyg
    ca 4 000 krPris
    För
    Headsetet är laddat med i stort sett alla funktioner du kan tänka dig. Dubbla trådlösa anslutningar, aktiv brusreducering, löstagbart batteri, en bra mobilapp och mycket mer.
    Emot
    Öronkuddarna är mjuka men täckta med konstläder vilket kan bli varmt. Batteriluckan och volymratten känns inte lika "premium" som headsetet i sig. Högt pris.
    Rekommenderas till
    Turtle Beach hävdar att de tillverkat världens bästa headset. Vi är böjda att hålla med, åtminstone nästan. Det finns det ett gäng negativa punkter som gör att det här långt ifrån passar alla. Det höga priset är den mest uppenbara anledningen.


    Ända sedan Turtle Beach lanserade version två av sitt Stealth 700-headset har de legat överst på vår favoritlista bland gamingheadset. Lurarna är knappast perfekta, men levererar bra ljud och ger oss mängder av funktioner.
    Toppklass
    Toppklass

    Med purfärska Stealth Pro fyller tillverkaren på funktionslistan rejält och passar på att slipa på designen. Även prislappen har fått sig en rejäl ”uppgradering”, så det gäller verkligen att tillverkaren levererar på alla plan. Och med påståenden som ”vårt bäst presterande headset” och ”den nya kungen av trådlöst”, fritt översatt, är både förväntningarna och kraven höga.

    Vi har hårdkört lurarna under de senaste veckorna och gillar det mesta, men hela tiden ställer vi oss frågan om den där prislappen på cirka 4000 kronor verkligen är berättigad. Men innan vi drar någon slutsats kring det, börjar vi med en genomgång av alla funktioner.

    Stealth Pro är laddade med aktiv brusreducing

    Den största nyheten för undertecknad stavas ANC, active noise cancellation eller aktiv brusreducering på svenska. Funktionen blir allt vanligare i traditionella headset/hörlurar men kvaliteten och effektiviteten varierar rejält och det är fortfarande kända namn som Sony, Bose och Sennheiser som levererar de bästa lösningarna.

    Turtle Beach lyckas relativt bra med sin implementering, men hemma i vardagsrummet hos undertecknad gör den egentligen ingen större nytta. Här spelas det mest under dygnets sena timmar när det ändå är tyst i lägenheten. Om man klämmer in en spelsession på dagen, och passar på att köra robotdammsugaren samtidigt, kommer dock funktionen till sin rätt. Effektiviteten är helt okej men matchar inte toppnamnen ovan.

     

    Turtle Beach Stealth Pro framifrån
    Headsetets bommikrofon är löstagbar.

    Headsetet har en löstagbar bommikrofon vilket gör att tillverkaren tycker att du även ska använda deras headset ute i verkligheten. Och det är här ANC:n verkligen kommer väl till pass, och sätts på prov. Till att börja med kan vi konstatera att bommikrofonen är enkel att koppla bort – det är bra – och att den lilla plastproppen som ska täcka 2,5 millimeters-anslutningen är allt för lätt att tappa bort – det är mindre bra. I riktigt bullriga miljöer märks det att Turtle Beach inte levererar brusreducering i klass med våra favoritheadset från Sony och Bose. ANC:n gör dock skillnad och är en trevlig funktion som vi inte vill vara utan, men det är kombinationen av aktiv brusreducering tillsammans med övriga funktioner som gör Stealth Pro-lurarna intressanta och relevanta.

    LÄS OCKSÅ
    Test: Steelseries Arctis Nova 1, 3 och 7

    Förutom bommikrofonen har headsetet ett par inbyggda mickar för samtal. En stilla vårdag (snön är äntligen borta i huvudstaden!) fungerar de strålande under mobilsamtal, men när det blåser rejält får du försöka täcka mun och kåpa med handen för att göra dig hörd.

    Givetvis hörs min röst bra mycket bättre så snart jag ansluter den externa mikrofonen. Till skillnad från Stealth 700, som ha en hård och ganska kort mikrofonarm som går att fälla in i ena kåpan, är micken i Stealth Pro mjuk, relativt lång och enkel att justera. Ljudkvaliteten är riktigt bra så snart du hittar rätt position och micken får beröm av mina medspelare under nattens NHL-session. ”Kanske bäst någonsin”, var en kommentar.

    När jag växlar till de inbyggda mickarna flyter vår konversation fortfarande på utan problem, men jag låter mycket burkigare.

    I vårt testheadset hade vi vissa problem med att den externa micken glappade och skrapade en aning så snart vi justerade positionen, vi kommer dock inte att låta det påverka betyget. Skulle du drabbas av ett liknande problem har du givetvis rätt att få det åtgärdat, eller ett nytt headset utan kostnad.

    Ljudkvaliteten då?

    Konstigt nog har hög ljudkvalitet inte legat överst på min kravlista när det gäller gaminglurar de senaste åren. Funktioner som lång batteritid, en stabil trådlös anslutning, medhörning och en bra mikrofon har legat överst på kravlistan. Det gäller fortfarande. Jag kräver bra snarar än bäst ljudbild, och här har Stealth Pro inga problem med att leverera. Jag hör dock ingen större skillnad på dem kontra Stealth 700. Ljudbilden är riktigt bred, detaljerad och varm utan en överdriven bas, och som vanligt gör tillverkarens suveräna applikation både ljudinställningen och hanteringen av lurarnas övriga funktioner riktigt smidig.

    Sändare/mottagare med extra batteripack

    Stealth Pro levereras med två batterier som du snabbt och enkelt kan växla mellan. Ett batteri ger dig cirka tio timmars användningstid, det är långt ifrån imponerande, men eftersom det alltid ligger ett fulladdat i den puckliknande sändaren/mottagaren som du ansluter till din konsol eller dator så funkar det finfint.

    Batteriet i headsetet är placerat under den ena kåpans täcklock som sitter fast med tre små magneter och är enkelt att plocka bort. Du kan även ladda batteriet i headsetet via USB-C.

    Turtle Beach Stealth Pro – basstation
    Sändaren/mottagaren agerar även laddare av lurarnas batteri. En lösning vi även hittar hos bland annat Steelseries toppmodeller.

    Pucken känns stabilare än den ser ut men funktion har fått gå före form när Turtle Beach designade enheten och placerade batteriet på ovansidan. För nog är den ganska ful?

    Turtle Beach-pucken har förresten en USB-A-port för laddning av ytterligare enheter och en LED-ring i underkant som indikerar om mikrofonen är på eller av. Det sistnämnda är en enkel lösning som fungerar bra – jag föredrar det framför LED:er instoppade i mikrofonarmen – men det är en aning störande att den lysande ringen pulserar rött när du stängt av mikrofonen. Ett fast sken hade varit trevligare.

    Turtle Beach Stealth Pro med två andra headsets
    Turtle Beach Stealth Pro (överst t.h.) tillsammans med Stellseries Arctis Pro (överst t.v.) och företagets Stealth 700 gen 2 (underst).

    När batteriet sinat ska det förresten räcka med en kvarts laddning för att få tre timmars användningstid. Det är så klart bra, men eftersom du har dubbla batterier är det sällan du behöver dra nytta av den snabba laddningen.

    Funkar till typ allt

    Det trådlösa headsetet jobbar över 2,4 gigahertzbandet och finns i två varianter, den vi testat har stöd för både Mac OS, Windows, Xbox och Playstation. Det har även en inbyggd Bluetoothanslutning (v 5.1) vilket gör att du till exempel använda din mobil samtidigt. Playstation-versionen av headsetet är identiskt men saknar enligt specifikationerna stöd för Xbox. Den trådlösa anslutningen har fungerat helt problemfritt utan minsta sprakande under hela vår testperiod, det är riktigt imponerande.

    Knappar och kåpor

    I grunden är Stealth Pro är en välkomponerad historia med trevliga materialval och en snygg och stilren design. De sitter skönt på skallen med sköna kuddar och ett mjukt huvudband. De sitter ganska hårt, men trycket är bekvämt fördelat över huvud och öron. Personligen föredrar jag visserligen tyg snarare än konstläder i kuddarna, men det är givetvis en smaksak. Och fördelen med det sistnämnda är att den passiva ljudisoleringen blir bra mycket bättre.

    Turtle Beach Stealth Pro – batteri plus lucka
    Turtle Beach Stealth Pro (överst t.h.) har fler funktioner än såväl Steelseries Arctis Pro (överst t.v.) och företagets Stealth 700-modell (underst).

    Det här känns billigt

    Som du märker har vi hyllat det mesta med Stealth Pro. Hittills. Nu är det dags att fråga sig varför Turtle Beach inte löpte ”designlinan” ut. Den lyxiga premiumkänslan som skvallrar om att du har ett headset för cirka 4000 kronor på skallen försvinner nämligen en aning så snart du börjar fippla med volymkontrollen på ena kåpan, plockar bort den plastiga batteriluckan eller lyssnar på ljuden som spelas upp när du hanterar headsetets funktioner med knapparna på kåpan.

    Batteriluckan sitter visserligen bra samtidigt som den är enkel att ta bort, men lösningen med magneterna gör att den skramlar en aning om du kommer åt den och det känns inte helt okej i den här prisklassen. På den andra kåpan hittar vi en smart (omprogrammeringsbar) volymratt som täcker hela kåpan, förutom en rund knapp i mitten. Vi har sett liknande lösningar tidigare, bland annat när vi testade ett headset från Lucidsound för några år sedan. De lyckades leverera en enkel, smart och exklusiv volymjustering. Turtle Beach gör det inte. Deras steglösa ratt fungerar visserligen bra, men den känns billig och plastig.

    Även ljuden som indikerar vilken funktion du aktiverat känns obearbetade med trista pip och sprakiga datorröster. Nog kan vi kräva att tillverkaren lagt ytterligare ett par timmar på att hitta en trevligare återkoppling?

    Både superlyxigt – och inte

    Det finns verkligen massor att gilla med Stealth Pro. Det är inget snack om att det här är ett headset i toppklass, både när det gäller mängden funktioner och hur de faktiskt funkar i praktiken. Den lättanvända mobilappen gör inte saken sämre, här finns mängder av anpassningar du kan göra för att få headsetet att funka precis som du vill.

    Men personligen blir jag besviken över de till synes obetydliga missarna som gör att det exklusiva intrycket minskar ganska radikalt. Om du inte bryr dig om den typen av småsaker är det inget snack om att Turtle Beach levererar ett av marknadens bästa och mest mångsidiga gamingheadset – därför tilldelar vi det vår Toppklass-utmärkelse.

    SPECIFIKATIONER Turtle Beach Stealth Pro

    • Tillverkare: Turtle Beach, https://eu.turtlebeach.com
    • Element: 50 mm ”Nanoclear Drivers”
    • Brusreducering: Ja, aktiv
    • Frekvensomfång: 10 Hz–22 kHz
    • Mikrofon: Unidirectional
    • Frekvensomfång: 100 Hz–8 kHz
    • Trådlösa anslutningar: 2.4 Ghz och Bluetooth 5.1
    • Avstånd: Upp till 15 meter
    • Laddning: Batteri i basstationen eller via USB-C-kabel ansluten till headsetet.
    • Xbox-versionen är kompatibel med: Xbox Series X/S, Xbox One, PS5, PS4, PC, Mac, Nintendo Switch och Bluetooth-enheter
    • Playstation-versionen är kompatibel med: PS5, PS4, PC, Mac, Nintendo Switch och Bluetooth-enheter

    Turtle Beach Stealth Pro
    5 / 6 Betyg
    ca 4 000 krPris
    För
    Headsetet är laddat med i stort sett alla funktioner du kan tänka dig. Dubbla trådlösa anslutningar, aktiv brusreducering, löstagbart batteri, en bra mobilapp och mycket mer.
    Emot
    Öronkuddarna är mjuka men täckta med konstläder vilket kan bli varmt. Batteriluckan och volymratten känns inte lika "premium" som headsetet i sig. Högt pris.
    Rekommenderas till
    Turtle Beach hävdar att de tillverkat världens bästa headset. Vi är böjda att hålla med, åtminstone nästan. Det finns det ett gäng negativa punkter som gör att det här långt ifrån passar alla. Det höga priset är den mest uppenbara anledningen.

    anc gamingheadset Stealth toppklass Turtle Beach
    Share. Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp

    Missa inte

    DMZ Rekommenderar

    Test: Motorola Edge 40 Neo

    20 september, 20239 Mins Read
    Toppklass

    Test: Sandberg Survivor Powerbank 7in1 72 000

    18 september, 202310 Mins Read
    Gaming

    Test: Logitech Pro X Superlight 2 & Pro X TKL Lightspeed

    11 september, 20238 Mins Read
    Gaming

    Test: Corsair Scimitar Elite Wireless

    9 september, 20239 Mins Read
    Add A Comment

    Leave A Reply Cancel Reply

    Senaste kommentarerna
    • Markus om Vill använda mobilt bank-id
    • Anders om Operativsystem på en pinne
    • Elvo om Test: Gigabyte RTX 4080 Gaming OC
    • Krister om Intel delar och slår ihop avdelningar
    • Anders om Netgear lanserar mobil 5G-router med WiFi 6E
    Fler nyheter

    Ny bärbar skärm från Philips – 16B1P3302D

    22 mars, 2023

    Test: Kingston Ironkey Vault Privacy 80ES

    18 mars, 2023

    Lenovo lanserar Thinkstation PX, P7 och P5 – designade med Aston Martin

    9 mars, 2023

    Eve Motionblinds – gör dina dumma rullgardiner smarta

    8 mars, 2023

    Toppklass

    Test: Turtle Beach Stealth Pro

    20 april, 2023

    Test: Asus ROG Azoth

    3 januari, 2023

    Test: Logitech Litra Glow

    9 september, 2022

    Test: Asus ROG Strix Z690-I Gaming WIFI

    21 april, 2022
      Nyhetsbrev

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev Uppsnappat!

      Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev? Anmäl dig i dag så får du IT-nyheter, programtips, guider och expertsvar direkt i din inkorg.


      Nyhetsbrevet skickas ut upp till två gånger per vecka till cirka 14 000 prenumeranter.

      Kontaktinformation
      Kontaktinformation

      Omsoc Publishing AB
      Datormagazin
      Box 440 73
      100 73 Stockholm
      Sweden

      Telefonnummer: +46 8–208 118
      E-post: datormagazin@datormagazin.se

      Missa inte

      WiFi 7 – När, var, hur & varför

      23 augusti, 2023

      TCS digitala tvillingar och deras prediktiva kraft.

      4 juli, 2023

      Test: Apple Homepod (gen2)

      31 januari, 2023
      Datormagazin
      Facebook YouTube RSS
      • Om cookies
      • Hantering av personuppgifter
      • Köpvillkor www.datormagazin.se
      © 2023 Datormagazin/Omsoc Publishing AB, org-nr: 559034-9014 – Ansvarig utgivare: Anders Öhman

      Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.