Snabbare SSD för tunna maskiner

M3 Pro är en ny serie SSD-diskar från Plextor. Enheterna har SATA III-stöd, är 7 millimeter tjocka och ska passa i ultrabook-datorer.

Läs- och skrivhastigheten i de nya Pro-diskarna ligger på 540 respektive 450 megabyte per sekund, uppger tillverkaren. Diskarna rymmer från 128 gigabyte till 512 gigabyte. I den nya 2,5-tummarna sitter en kontrollkrets från Marvell (88SS9174).

Plextor skickar med en mjukvara för diskkloning som ska göra uppgraderingen enklare. Programmet kan alltså överföra innehållet från disken som ska bytas ut till SSD:n utan att användaren behöver installera om vare sig operativsystem och program. Den som vill använda enheten i en 3,5-tumsplats kan använda ett monteringsfäste som följer med på köpet. 

Anders Öhman

Om Anders Öhman

Anders Öhman, chefredaktör Har arbetat på diverse IT-tidningar sedan (det senaste) sekelskiftet. Innan dess läste han journalistprogrammet i Sundsvall efter ett år som frilans på lokaltidningen hemma i Värmland. Gillar prylar - som fungerar - och lämnar aldrig hemmet utan sin smarta mobil. Tycker för övrigt att alla borde ha en HTPC under TV:n och en hemmaserver i garderoben. E-post: anders.ohman@datormagazin.se

Kommentera

*

Liknande artiklar