En ovanligt sofistikerad attack mot en specifik målgrupp har cyberskurkar riktat mot Iphone-köpare.

På en falsk e-handelssida som starkt påminner om den officiella Iphone-sidan, försöker kriminella figurer lura av Iphone-köparna deras bankuppgifter.

Det är Panda Softwares IT-laboratorium som har upptäckt ett så kallat botnet bestående av 7 500 zombiedatorer infekterade med en trojan kallad Aifone A. De infekterade datorernas webbläsare dirigeras om till den falska Iphone-webbsidan när användarna skriver in adressen till den officiella Iphone-webbplatsen.

På den falska webbsidan riskerar datoranvändarnas bankuppgifter att hamna i orätta händer. Den som försöker köpa en Iphone på den falska e-handelsplatsen lämnar i själva verket ut sina bankuppgifter till cybertjuvarna.

Enligt Pandalabs är det en av de mest sofistikerade attackerna man någonsin har sett. Attackverktyget är en kombination av skadlig kod, så kallad phishing och annonsreklamprogram. Dessutom är det enkelt att modifiera för att det ska kunna riktas mot andra målgrupper än Iphone-köpare.

Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här