Med Logitechs nya, trådlösa datormus behövs det ingen skrivbordsyta för att navigera på datorskärmen. Det går lika bra att vifta med musen i luften.

MX Air kallar Logitech den nya musen som släpps på marknaden i början av augusti. Musen är utrustad med en rörelsekänslig sensor som känner av handens rörelser och omvandlar rörelserna till signaler som styr markören på datorskärmen.

Detta gör MX Air-musen speciellt lämpad som fjärrkontroll till datorer som används som mediecenter, menar Logitech. Detta understryks av att musens ovansida pryds av ett antal knappar för volymjustering och uppspelningskontroll. Den trådlösa teknik musen använder är Logitechs egna 2,4-gigahertzteknik med en räckvidd på nio meter.

MX Air får kraft från ett laddningsbart batteri och den levereras med en laddningsdocka som musen placeras i när den inte används.

Priset är ännu inte riktigt fastställt, men runt 150 euro väntas MX Air komma att kosta på den europeiska marknaden.

Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här