Fråga

Hejsan! Jag undrar hur man kommer igång med Linux? Jag är nybörjare så jag vill veta lite mer om hur och var man ska börja.

Svar

Ja det var en fråga det! Som så alltid när man vill lära sig något nytt är det bra att läsa på lite först, även om man inte behöver några större kunskaper för att kunna använda ett modernt Linuxsystem.

Det är också en fördel att man väljer ett lättanvänt system att börja med, här kan jag rekommendera den populära distributionen Ubuntu som är fri att ladda ned och använda. Man behöver inte installera något för att testa Ubuntu utan kan börja med att köra distributionen direkt från cd-skiva.

Till Ubuntu finns även en svensk informationssida (www.ubuntu-se.org) där du kan lära dig mycket om både Linux i sig och om distributionen Ubuntu. På denna sida finns dessutom information om hur du får tag i Ubuntu och hur det används och installeras.

Föregående artikelProblem med webbkamera i bärbar dator
Nästa artikelEn ultraportabel projektor från Toshiba
Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här