Fråga

Tack för ett väldigt bra svar om att rätta till felaktigheter i ”Lägg till och ta bort program” med hjälp av http://support. microsoft.com/?kbid=266668 .

Jag har gått igenom 266668 och allt verkar OK, men när jag skall köra åtgärden enligt punkt 4 meddelar datorn att setupwbv.dll saknas. Detta innebär väl således att det är något fel i registret?

Alltså plockar jag bort alla mina grejor som tyvärr måste ligga på C:. Normalt har jag bara Windows på C och resten på E:. Mitt XP Home är en OEM SP 1. Sedan har jag uppgraderat till SP2 och en massa till.

När jag stoppar in CD:n säger datorn att man kan ju inte reparera en nyare version med en äldre. Ni har ju skrivit en massa fin info om hur man fixar en CD med original och uppgraderingar på. Gör jag detta så får jag ju en CD med samma fel som jag troligtvis redan har.

För mig verkar det som moment 22. Jag har tittat på Microsofts sidor, men jag är väl inte tillräckligt proffs för att fatta allt. Hur gör man? Det går ju inte att köpa en ny XP Home SP2 när jag i princip redan har det.

Svar

Med ”fixar en CD med original och uppgraderingar” antar jag att du menar det som brukar kallas ”slipstreaming”? Det borde gå alldeles utmärkt att göra detta med din skiva utan att du får med några fel.

Men annars har Microsoft en instruktion för just felet med setupwbv.dll här:

http://support.microsoft.com/ ?kbid=192591

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här