Fråga

Hej. Jag har Windows Vista Home Premium installerat i min dator. Min webbläsare är Internet Explorer version 7. Ofta när jag surfar på nätet stänger Internet Explorer av sig och så kommer det upp en ruta som säger att ”Internet Explorer har slutat att fungera”. Vad är det här?

Jag har laddat ner Apples senaste version av Safari i stället och den verkar fungera något bättre. Kan jag byta ut Internet Explorer 7 mot Safari? Sedan läser jag på Datormagazins sida att det snart ska komma en Internet Explorer version 8. Vad skiljer den från version 7 och passar den med Windows Vista Home Premium?

Svar

Det är mycket svårt att försöka gissa sig till vad sådana här problem kan bero på. Möjligen kan du få lite hjälp genom att kika i Loggboken, som du hittar under Administrationsverktyg i Kontrollpanelen.

Men visst kan du använda Safari, Opera, Firefox, Sleipnir eller vilken annan webbläsare du vill i stället. För att göra den till standard i stället för Internet Explorer, välj Standardprogram i startmenyn, klicka på ”Ange dina standardprogram” och gör dina inställningar.

Bland nyheterna i Internet Explorer 8 finns bland annat ett förbättrat nätfiskefilter, högre säkerhet, bättre stöd för webbstandarder, ett nytt favoritfält och en hel del utseendemässiga förbättringar och förändringar. Och självklart kommer den att gå att köra i Windows Vista.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här