Två nya bärbara datorer från Samsung. Och massor av nya återförsäljare.

För tre månader sedan landade Samsungs första bärbara datorer i Sverige. Företaget har länge haft produktgruppen i sitt sortiment, men tog alltså inte klivet in på den svenska marknaden förrän sent i oktober 2008.

Nu lanserar Samsung modellerna R610 och X460 och ökar antalet återförsäljare för att, som de själva säger, ”möta kundernas efterfrågan”.

Bild 322028

R610 beskrivs som en multimediamaskin. Den har en Blu-ray-spelare och klarar av att spela upp och visa full-HD-material på den 16 tum stora 16:9-skärmen. Under skalet sitter ett Nvidia GeForce 9200M-grafikkort och en Intel Core 2 Duo-processor och fyra gigabyte internminne.

Bild 322029

Nästa nykomling, X460, beskriver Samsung som ”storebrorsan som sticker ut”. Modellen är en större efterföljare till X360 i samma design. Chassiet är gjort i magnesium och skärmens hölje i aluminium. Batteriet ska räcka upp till fem timmar. Bland annat tack vare en strömsnål LED-skärm på 14,1 tum. X460 väger strax under två kilo.

Sedan tidigare finns fem modeller, Q210, R510, R710, NC10 och X360 (inte att förväxla med spelkonsolen från Microsoft) i svenska butiker. Komponenterna i samtliga utvecklas till större delen av Samsung. Det gäller bland annat bildskärmar, hårddiskar, SSD-enheter och 3G-moduler.

imagecreate imagecreate imagecreate

Föregående artikelEmulering av USB-disk?
Nästa artikelÖver en miljard surfare
Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här