Tre terabyte. Det rymmer Western Digitals nya hårddisk i Caviar Green-serien. Men du behöver rätt dator för att kunna använda den.

Enligt Western Digital kan den nya hårddisken endast användas som primär disk i nyare 64-bitarssystem. Hårddisken säljs med ett AHCI-kompatibelt PCI-expresskort som ska överbrygga tidigare begränsningar på 2,19 terabyte per disk. Det innebär att den nya lagringsenheten ska fungera som boot-disk i Mac OS 10.5 och 10.6 och 64-bitars Vista och Windows 7. De två sistnämnda kräver dock ett moderkort med UEFI (här kan du läsa mer om det). 

http://www.datormagazin.se/bilder/?id=324773
Western Digitals nya rymmer tre terabyte.

Som ren lagringsenhet ska den fungera i samtliga versioner av Windows 7 och Vista.

Enligt Western Digital har flera tillverkare externa lagringslösningar som är kompatibla med den nya hårddisken. De fyra plattorna i 3,5-tummaren rymmer 750 gigabyte styck. Hårddisken har 64 megabyte buffertminne och beskrivs som tyst, strömsnål och sval – även under arbete. 

Den nya 3-terabytesversionen har släppts på den amerikanska marknaden tillsammans med en 2,5-terabytesversion i samma serie. Diskarna kostar motsvarande 1 600 kronor respektive 1 270 kronor.

Föregående artikelTrådlös switch för elnätet
Nästa artikelOffice i molnet för företag
Anders Öhman, chefredaktör Har arbetat på diverse IT-tidningar sedan (det senaste) sekelskiftet. Innan dess läste han journalistprogrammet i Sundsvall efter ett år som frilans på lokaltidningen hemma i Värmland.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här