Fråga

 

Hej! Jag använder Outlook 2007 SP2 på jobbet och irriterar mig på att bifogade filer som jag får alltid är skrivskyddade när jag öppnar dem. Om jag vill göra en ändring så måste jag spara dem på en annan plats. Så har det inte varit förut.

Hur får jag bort skrivskyddet? Jag har sökt upp mappen där bifogade filer sparas, och försökt att ta bort skrivskyddet från mappen men ej lyckats. Har du några tips?

 

 

Svar

Jag tvivlar faktiskt på att det har fungerat annorlunda förut. Om du öppnar bifogade filer direkt i Outlook görs det nämligen i en mapp avsedd för tillfälliga filer. Det är ju till och med en undermapp till Temporary Internet Files, som Internet Explorer använder. Den är inte avsedd att spara filer i och det beteendet är avsiktligt.

Försöker du spara en fil som du öppnat från Outlook kommer du ju direkt till Spara-dialogen och kan välja var du vill ha den. Ganska smidigt, tycker jag. Du skulle dock kunna prova att byta mapp för tillfälliga filer. Jag kan inte garantera att det löser ditt problem, men ändringen är enkel att utföra med gratisprogrammet Outlook Tools. Ett program som du dessutom kan göra en massa andra ändringar och inställningar med: www.howto-outlook.com/products/outlooktools

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här