Fråga

Hej! Jag har en ASUS U5F bärbar dator som har fungerat klanderfritt i snart fyra år. Men den blev lite seg det senaste halvåret, så jag uppgraderade från Windows XP SP3 till 64-bits Windows 7 Professional.

Det fungerar mycket bra och datorn har blivit mycket snabbare, men nu fungerar inte ljudet. Det är inget fel på ljudkretsen (det klingar till i högtalarna innan Windows startar, men därefter är det tyst). Tittar jag på hårdvaran står det under ljud att det är Digitalt ljud (S/PDIF) och att enheten fungerar, men det gör den inte.

Jag har frågat ASUS men de säger bara att datorn är för gammal och att den levererades med XP. Jag tror att det är en Realtek-ljudkrets i den och har försökt att ladda hem drivrutiner från nätet men hittar ingen som fungerar. Har ni någon lösning på detta problem?

Lars Lidmarck

 

Svar

Visst låter det som ett drivrutinsproblem. Om det är en Realtek-krets du har ska det nog inte stå Digitalt ljud i Enhetshanteraren. Jag vill minnas att det nog borde stå Realtek High Definition Audio eller något liknande.

Drivrutinerna på den här sidan hos Realtek borde passa: http://korturl.com/hd

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här