Hur gör jag fabriksåterställning?

0

Fråga

Jag har varit runt och forskat lite på internet och försökt hitta hur man fabriksåterställer en Windows Vista på en HP Compaq CQ60-113EO, utan resultat. Jag har även varit i kontakt med datorns tillverkare (HP) men de är endast villiga att ge svaret mot betalning. Jag undrar då om ni har någon idé om hur man fabriksåterställer en bärbar dator utan en CD-skiva?

Pontus

Svar

Normalt finns alla återställningsdata på en dold partition på hårddisken och fabriksåterställningen kan göras därifrån utan skiva.

Själva fabriksåterställningen utan skiva startar du genom att trycka på tangenten F11 medan datorn startar

Dock är det alltid bra att ha en skiva som säkerhetskopia om något riktigt allvarligt händer med datorn. Om Windows fortfarande fungerar, leta i Program-menyn efter HP/Compaqs program för att bränna en skiva från återställningspartitionen.

Själva fabriksåterställningen utan skiva startar du genom att trycka på tangenten F11 medan datorn startar (tryck upprepade gånger för att lättare pricka in rätt ögonblick). Du kommer då till en meny där du kan välja att återställa datorn. Missa inte att säkerhetskopiera alla data du vill rädda först.

LÄS OCKSÅ:
Fabriksåterställa en Asus
Amdkmdag.sys kraschar datorn
Klarar datorn uppgradering?

 

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här