Fråga

Jag har byggt en kopia av den dator som ni bygger (DMZ-riggen). Jag får ofta krasch med felmeddelande om amdkmdag.sys. Har ni någon lösning på mitt problem? Jag har letat på nätet och det kan vara drivrutiner till grafikkortet, men vet inte om det stämmer.

Ronnie

 

Svar

Det är troligt att detta har med grafikkortet att göra, men inte nödvändigtvis att det är just drivrutinerna. Men självklart ska du börja med att uppdatera dessa för att se om det löser ditt problem.

Enligt AMD kan krascher som involverar bland annat amdkmdag.sys ha att göra med TDR, en Windows-funktion som försöker återställa grafikdrivrutinen om den inte har svarat inom en tidsperiod och återställer systemet till ett funktionellt skrivbord, utan att systemet behöver startas om. Felet kan bero att Windows eller något program eller spel inte är uppdaterade, ett skadat systemregister, problem med drivrutinen, instabil överklockning eller felaktig hårdvara.

Har problemet uppkommit efter någon ändring du nyligen gjort eller när du använder något specifikt program? Är Windows och BIOS uppdaterade? Har du tillräcklig strömförsörjning och ingen överhettning av systemet?

Om inget av ovanstående är applicerbart, prova att kontrollera och reparera dina systemfiler. Starta Kommandotolken med administratörsbehörighet och skriv

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

När kommandot körts klart, skriv

sfc /scannow

Låt processen slutföras. Om skadade filer hittats får du besked om de kunnat repareras. (Se närmare instruktion här: https://support.microsoft.com/sv-se/help/929833/.)

 

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här