ZTE gör 4G tillgängligt även i lågprissegmentet med nya Blade Apex, en smart telefon med 4,5-tumsskärm.

Kinesiska ZTE har presenterat en ny telefon i Blade-serien, kallad Apex. Telefonen har en 4,5-tums IPS-panel (960 x 540 pixel), dubbelkärnig 1,2 gigahertz Qualcomm-processor och en gigabyte minne. Lagringsminnet på två gigabyte kan utökas till 32 gigabyte med hjälp av minneskort.

Utöver stöd för LTE/4G finns Wi-Fi direct för uppkoppling direkt mellan två enheter. Den har en femmegapixelkamera med autofokus och blixt på baksidan, plus en enklare kamera på framsidan. Operativsystemet är Android 4.1.

Enligt ZTE är Apex Sveriges billigaste 4G-telefon, men något pris uppges inte. Däremot att den kan köpas via ett tvåårsabonnemang hos Telenor för 99 kronor i månaden.

Föregående artikelSnabbare elnätverk
Nästa artikelGör Iphone till spelkonsol
Anders Reuterswärd
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här