Ett allvarligt säkerhetshål som kan drabba alla som använder Outlook och Word har upptäckts. En tillfällig lösning finns redan nu.

En nyupptäckt sårbarhet i Microsoft Word, versionerna 2003, 2010 och 2013, kan drabba användare som förhandsgranskar e-postmeddelanden i Outlook, vilket är standardvalet.

Ett meddelande i RTF-format kan utformas så att elak kod automatiskt körs och ger tillgång till datorn. Microsoft arbetar med att reparera säkerhetsluckan, men fram till dess att en uppdatering kommer ut rekommenderar man en tillfällig lösning som helt enkelt hindrar att RTF-text öppnas.

En så kallad Fix-It för detta kan hämtas här: https://support.microsoft.com/kb/2953095.

Föregående artikelLjudkort med klös
Nästa artikelProgramtips: Osfmount 1.5.1015
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här