Fråga

 

Jag har problemet att alla program då och då stoppar. I titelraden tillkommer då efter programnamnet texten ”svarar inte”. Det händer ingenting på flera minuter, ibland ännu längre.

Om jag klickar på skärmen blir den som täckt av en semitransparent mjölkglasskiva. Maskinen är en bärbar Acer Aspire 7741G, några år gammal, med Windows 8.

Anders Unger

 

Svar

 

Det är mycket svårt att ge ett exakt besked utifrån de symptomen, men en första gissning är att fenomenet beror på att grafikkortet hänger sig. Orsaken till detta borde i så fall vara drivrutinerna.

Har du uppdaterat grafikdrivrutinerna sedan du uppgraderade till Windows 8? Annars är det nog så att de inte riktigt är anpassade för detta. Börja alltså med att leta reda på de senaste.

Så vitt jag kan utröna sitter det ett Radeon HD 5650 i den där burken, så du borde kunna börja här: http://support.amd.com/en-us/download.

Föregående artikelAOC lanserar sina första 28-tumsskärmar
Nästa artikelProgramtips: Kaspersky Anti-Virus 2015 Technical Preview (v15.0.0.380)
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här