I butik 13 oktober 2015

Tester
Acer Liquid Jade S
Den välkända PC-jätten Acer lockar budgetmedvetna användare med en tunn och billig telefon som dessutom har plats för dubbla SIM-kort. Tyvärr är mjukvaran inte riktigt med i matchen.

Gigabyte Geforce GTX 950 WF 2x OC
Nvidias senaste mellanklassare ställer in siktet på e-sportsscenen, och Gigabytes tolkning sätter låg ljudnivå i främsta rummet.

Microsoft Lumia 640 XL LTE
En stor telefon behöver inte nödvändigtvis innebära en kraftfull entusiasttelefon – vi har testat Microsofts nya jättemodell med fokus på batteritid och mycket skärmyta.

Intel Core i5-6600k
Den senaste generationens processorer från Intel har DDR4-stöd och ger återigen överklockare och entusiaster någonting att bita i. Synd bara att du antagligen måste uppgradera ditt moderkort.

Corsair Vengeance lPX DDr4
Vi har testar världens, i skrivande stund, snabbaste internminnen. De imponerar stort, men kräver rätt förutsättningar. Utan rätt moderkort kan du inte räkna med att dra nytta av den rejäla hastigheten.

Synology Diskstation DS2015xS
Synology drämmer till med en prisvärd NAS för företag med krav på extrem prestanda, skalbarhet och redundans. Ja, faktum är att Synologys NAS är en av de bästa vi testat.

Directory Opus Pro 11
Det tog ett tag att få fram en ny version, så föga förvånande bjuder den på nyheter. Kanske trevligast är att gränssnittet har fått en översyn och numera bjuder på positiva överraskningar som underlättar. Dessutom kan du anpassa det som du själv vill.

Jämförande test
Ultraportabla datorer för alla smaker
Vad är rätt bärbar dator för dig? Förmodligen någon i skaran som ingår i detta jämförande test. Sju färgglada datorer som du enkelt får ned i väskan utsätts för våra avslöjande testmoment. Vinnaren är en välkänd pjäs, från en stor spelare, som inte tillhörde förhandsfavoriterna.

Mjukvara
Den virtuella verkligheten är här
I över 20 år har olika företag utan framgång försökt skapa glasögon för virtuell verklighet. Nu verkar proppen äntligen gått ur. Tekniken har blivit tillräckligt bra och intresset har växt sig stort. Vi tittar närmare på trenden.

Utveckla för Oculus Rift
Att utveckla applikationer för VR-hårdvara kan låta komplicerat. Fast det behöver inte vara det, med rätt verktyg kommer du snabbt igång. Här tittar vi närmare på Oculus Rift ur ett utvecklarperspektiv.

Utveckla för Google Cardboard
Produkter som levererar virtuell verklighet kommer antagligen att stå för nästa stora teknikskifte. Något som utvecklare redan kan förbereda sig på, med hjälp av Cardboard.

Koll på trafiken i OS X
Den utgående nätverkstrafiken är viktig att hålla ett öga på. En rad lösningar finns för ändamålet. Du kan använda PF-brandväggen i OS X 10.10, men även alternativ som Little Snitch och Handsoff.

Android 6 är här
Med lite tur är Android 6.0 redan här när du läser detta, annars lär den nya versionen dyka upp snart, om än inte på alla mobiltelefoner. Här kommer en genomgång.

Hårdvara
Välkommen Skylake och Z170
Då har Intel lanserat sin senaste processorserie i form av Skylake. En serie som, tillsammans med nya prestandakretsen Z170, ska maximera vår datorupplevelse. Självklart jämför vi med föregående modeller.

Stopp för Moores lag
Redan med en försenad Broadwell kunde vi gissa att en lag som varit lika regelbunden som klockan var på väg att förändras. Något som nu bekräftas av Intel Kaby Lake, som innebär en 25-procentig tidsförskjutning.

Hetaste trenderna på IFA 2015
Vi reser till Berlin och besöker mässan som ringar in alla typer av hemelektronik – från nya datorer till smarta vitvaror. Det finns någonting nytt för alla att hitta på IFA.

Linux
Installera Ubuntu på Mac
Det är inte helt enkelt, men det går med hjälp av terminalen. Faktiskt kan du få OS X och Ubuntu att samsas på samma dator. Följer du tipsen i artikeln kommer du nästan garanterat att lyckas.

Alltid i Datormagazin
Redaktion och ledare
Åsikt
Nyheter
DMZ-riggen
Resurser på webben
Nytt hos sökmotorerna
Kodnytt
Säkerhetskrönika
Linuxnyheter
Linuxexperten
Gratis fullversion
Windowsexperten
Programtips
Prylar
Krönika
End

Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.