På IFA-mässan i Berlin presenterade Sony som väntat den senaste modellen i Z-serien. Och den kommer i tre modeller.

Sony satsar som vanligt hårt på kameran och i den nya telefonen innebär det 23 megapixel, en ny hybridautofokusfunktion och 5x digital zoom. För övrigt är kameran som tidigare modeller vatten- och dammtät enligt IP68, trots öppna kontakter utan lucka för både USB och hörlur, och kör för närvarande Android 5.1, men det går nog att räkna med en uppgradering till 6.0.

Skärmen är på 5,2 tum med full HD och på insidan finns en åttakärnig 64-bits processor av typen Qualcomm Snapdragon 810, tre gigabyte arbetsminne och upp till 32 gigabyte arbetsminne, vilket kan kompletteras med hela 200 gigabyte på ett microSD-kort. Det 2 900 milliamperetimmar stora batteriet ska enligt Sony kunna ge upp till två dygns batteritid.

Telefonen väger 154 gram och finns i färgerna vit, svart, guld och grön. Och priset? Jo, 7 000 kronor för standardmodellen, som antagligen är den enda som kommer till Sverige till att börja med. Leveranserna inleds i början av oktober.

De två övriga modellerna är Z5 Premium med 4K-skärm och kraftigare batteri, samt Z5 Compact, som trots namnet faktiskt är tjockare, men har en 720p 4,6-tumsskärm.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här