Allt fler hänger på i tävlingen om snabba trådlösa routrar. Den nya Armor Z1 från Zyxel utlovar prestanda upp till 2 333 megabit per sekund och kan dessutom ståta med ett läckert utseende.

Armor Z1 AC2350 är Zyxels första 4×4 MU-MIMO 11ac-router, en dubbelbandsrouter med en kapacitet på upp till 600 megabit per sekund på 2.5-gigahertzbandet och 1 733 megabit per sekund på 5-gigahertzbandet.

Armor Z1 har en dubbelkärnig 1,4-gigahertzprocessor, med 512 megabyte arbetsminne och fyra gigabyte flashlagring. Den är utrustad med fyra externa antenner och har stöd för beamforming-teknik, vilket innebär att signalen riktas till enheterna i stället för att stråla runt om. Med hjälp av tekniken MU-MIMO (Multiple User-Multiple Input, Multiple Output) körs också flera strömmar till varje enskild enhet för bättre prestanda.

Inbyggda funktioner är bland annat Quality of Service, föräldrakontroll och möjlighet att styra nätverket med en app från mobiltelefon eller surfplatta. Enheten har två USB3-portar och fem gigabitportar, en för WAN och fyra för LAN. Som vanligt finns inga uppgifter om genomströmningshastighet för dessa.

Routern kostar 2 000 kronor.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här