Fråga

 

Jag är vad man kallar datoridiot, men har i många år haft två hotmailkonton som fungerat bra. För en tid sedan ändrades layout och mycket annat och det står förhandsversion på förstasidan.

Nu tar allt mycket längre tid, jag kan inte längre bifoga filer över huvud taget har det blivit en markant försämring. Vad har hänt?

Eftersom mina e-postadresser är kända av både kunder och bekanta vill jag helst inte byta adresserna.

Magnus Hofbard

 

Svar

 

Det handlar om den förändring som Microsoft inledde för flera år sedan. Hotmail är på väg ut och ersätts med Outlook.com. Även Outlook.com håller dock på att uppgraderas och ersättas med ett nytt utseende. Alla konton kommer att uppgraderas och det rullas ut lite i taget. Det är väl därför det står Förhandsversion.

Att det tar längre tid låter dock märkligt. Men prova att klicka på kugghjulet uppe till höger och välja Alternativ. Då kan du göra en hel del inställningar som kanske kan snabba upp användningen för dig.

Och visst ska du kunna bifoga filer som tidigare. Knappen med ett gem på har du väl kvar som tidigare? Prova annars att bara dra önskad fil in i meddelandet, det fungerar.

Föregående artikelIngen ljudinspelare
Nästa artikelProgramtips: Cord 0.5.6
Anders Reuterswärd
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här