Fråga

 

Jag är vad man kallar datoridiot, men har i många år haft två hotmailkonton som fungerat bra. För en tid sedan ändrades layout och mycket annat och det står förhandsversion på förstasidan.

Nu tar allt mycket längre tid, jag kan inte längre bifoga filer över huvud taget har det blivit en markant försämring. Vad har hänt?

Eftersom mina e-postadresser är kända av både kunder och bekanta vill jag helst inte byta adresserna.

Magnus Hofbard

 

Svar

 

Det handlar om den förändring som Microsoft inledde för flera år sedan. Hotmail är på väg ut och ersätts med Outlook.com. Även Outlook.com håller dock på att uppgraderas och ersättas med ett nytt utseende. Alla konton kommer att uppgraderas och det rullas ut lite i taget. Det är väl därför det står Förhandsversion.

Att det tar längre tid låter dock märkligt. Men prova att klicka på kugghjulet uppe till höger och välja Alternativ. Då kan du göra en hel del inställningar som kanske kan snabba upp användningen för dig.

Och visst ska du kunna bifoga filer som tidigare. Knappen med ett gem på har du väl kvar som tidigare? Prova annars att bara dra önskad fil in i meddelandet, det fungerar.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här