Fråga

Jag har köpt ny dator och tänkte exportera mina e-postmeddelanden (Windows Live Mail) från den gamla datorn till WLM på den nya. Jag får inget felmeddelande, men det exporterade innehåller just ingenting.

Jag provade att exportera bara inkorgen från ett av kontona i stället för allt. Efter att jag gjort import i den nya datorn så fanns det bara ett meddelande importerat, det borde ha varit flera hundra?

Jag tänkte i samband med att jag bytte dator att jag skulle byta från Windows Live Mail till Thunderbird. Finns det kanske något annat sätt att få de gamla meddelandena direkt in i Thunderbird?

Lars Åke Thornblad

Svar

Det tryggaste vid export och import är oftast att använda kommaseparerade värden (CSV-fil), särskilt mellan olika plattformar. Det borde gå utmärkt mellan två olika Windows Live Mail-klienter, men även Thunderbird har stöd för import av detta format om du vill byta.

1 KOMMENTAR

  1. Jag ser ingen information om IMAP eller POP används. Hanteras e-posten direkt på operatörens server, med IMAP, behövs ingen export och import. Då är det bara att lägga till e-postlådan/-lådorna i klienten i nya datorn. Hämtas e-post, med POP, behöver förstås en överföring av den hämtade e-posten göras till den nya datorn.
    Christer

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här