Nya versioner av HP:s produkter i premiumsegmentet för konsumenter har dykt upp, tillsammans med några nya billiga laserskrivare.

Sedan HP delades upp i två företag har konsumentsidan varit mycket aktiv med nya produkter. Höstens lansering innehåller dock egentligen ingenting nytt, men väl nya och förnyade modeller i kategorierna tunna och lätta bärbara datorer, med förbättrad batteritid och finslipad design.

Spectre x360

Den andra generationens HP Spectre x360 har fått en ännu mindre skärmkant, kallad micro-edge, och har dessutom blivit 13 procent tunnare med hjälp av nya gångjärn. Den nya tjockleken är 13,8 millimeter och vikten är 1,29 kilo, vilket innebär en minskning med 11 sedan förra versionen. Batteritiden uppges dessutom ha förbättrats med 25 procent.
Den nya modellen har dessutom fyra högtalare, mot tidigare två, och två USB Typ C-portar med stöd för Thunderbolt 3 och en USB Typ A 3.0-port. Dubbla fläktar säkerställer kylningen två kameror finns för stöd för inloggning med Windows Hellos ansiktsigenkänning.

Skärmen 13,3 tum stor av FHD IPS4-typ och i övrigt erbjuds sjunde generationens Intel Core i5- eller i7-processor och upp till en terabyte SSD-lagring.
Spectre x360 förväntas dyka upp i november och kommer då att kosta från cirka 13 000 kronor.

Envy Laptop

Den bärbara datorn Envy är enligt företaget avsedd för kunder som vill ha en premiumdator till överkomligt pris. Den största förändringen för 13,3-tumsdatorn är en utökad batteritid med hela fyra timmar, upp till 14 timmar. Tjocklek och vikt är 14 millimeter respektive 1,42 kilo och även här finns en ny gångjärnsdesign som lyfter datorn i bakkant för att ge en bekvämare tangentbordslutning. Tangentbordet är dessutom bakgrunds-belyst.

Vissa modeller har en kant-till-kant bildskärm med Quad HD- eller Ultra HD-upplösning. Samma pro-cessorval finns som för Spectre och datorn kan hantera upp till 16 gigabyte minne och kan utrustas med upp till en terabyte SSD. För anslutningsmöjligheterna står två USB 3.0-portar och en USB typ C.
Envy Laptop ska finnas att köpa när du läser detta, till priser från 8 500 kronor.hp-envy-13_front-www

 

Envy AIO 27

Detta är faktiskt en ny produkt, en elegant allt-i-ett-dator med en nästan kantlös 15 millimeter tunn 27-tums HD-skärm på en tunn fot och fyra inbyggda högtalare från Bang & Olufsen. Det här är HPs första allt-i-ett-dator med ett inställningsläge för mindre blått ljus, vilket ger ökad komfort för ögat och även ska leda till bättre nattsömn.
Vissa modeller har Nvidia GTX950M-grafikkort med två gigabyte DDR5-minne och lagringen kan bestå av upp till 256 gigabyte SSD kombinerat med upp till två terabyte hårddisk. På processorsidan handlar det om förra generationens Intel Core i5 eller i7.

Datorn har en USB typ C-anslutning med Thunderbolt 3-stöd, plus både HDMI in och ut för att ge möj-lighet att använda den som extra bildskärm till en bärbar dator eller ansluta en sekundär skärm.

Envy All-In-One 27 kommer till jul och kostar då från 19 000 kronor.

hp-envy-aio-27_front-www

Envy 27s

Bildskärmen Envy 27s har en 27-tums 4K IPS-panel och en formgivning med smala skärmkanter. Den har stöd för AMD Freesync som minskar hack och förskjutningar i spel. Färgöverensstämmelsen i sRGB översti-ger 99 procent, vilket uppges ge utmärkt bild för 4K-innehåll. Anslutningsmöjligheterna inkluderar såväl Displayport som HDMI.

Även denna kommer till jul och priset är 6 000 kronor.

Skrivare och skannrar

HP har också presenterat en serie nya, snabba svartvita laserskrivare, där den billigaste kostar under tusen-lappen. Utskriftshastigheten har förbättrats med 15 till 20 procent mot tidigare och modellerna, som är tänkta för konsumentbruk eller för små företag, uppges vara de minsta som HP hittills lanserat. Skrivarna har stöd för HP Eprint, en funktion som kan användas för utskrift direkt från Iphone- och Androidtelefoner.

Serien består av Laserjet Pro M12 för 900 kronor, Laserjet Pro MFP M26 för 1 700 kronor, Laserjet Pro M102 för 1 100 kronor, Laserjet Pro M203 för 1 900 kronor och Laserjet Pro MFP M130 – M227 för 1 300 till 3 000 kronor.

Samtidigt lanseras HP Scanjet, en ny serie skannrar med förbättrad hastighet. De nya modellerna har möjlighet till trådlös skanning och är även försedda med arkmatare.
Serien omfattar fyra modeller från 3 700 kronor till 9 100 kronor.

 

hp-envy-27-display_frontleft_envy-www

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här