Världens populäraste tillverkare av speltillbehör utökar på ljudfronten genom att köpa Lucasfilms gamla THX.

Det legendariska ljudföretaget THX, skapat av George Lucas 1983, köps upp av speltillbehörsföretaget Razer enligt ett pressmeddelande. Ingenting nämns om köpesumman, men Razer uppger att THX kommer att fortsätta fungera som ett eget företag med egen ledning.

– Förvärvet ger oss möjlighet att förstärka Razers ledarskap på spelområdet och utvidga varumärket i bredare områden av underhållning, och samtidigt ge THX chansen att utvecklas till en av världens största inom sitt verksamhetsområde, oberoende av varandra, säger Razers medgrundare och VD Min-Liang Tan.

 

 

Föregående artikelProgramtips: Torrentrover 1.0.10 beta
Nästa artikelVarierande operatörsnöjdhet
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här