Fylligt ljud men basen slår igenom och det hörs ett vinande vid aktiv brusreducering.

Nästa par hörlurar har funnits på marknaden under flera år. Kanske är det också därför som de ser ut som de gör, för designen är en aning säregen. Dock, de finns i butik och dyker upp i lika hög grad i marknadsföringen som andra hörlurar, och får därför vara med.

Det visuella överlåter vi åt er att bedöma. Däremot kan vi konstatera att hjässbygeln är alltför styv vilket ger en tryckande känsla vid lite längre pass. Dessutom gör designen det lite omständligt att placera hörlurarna runt halsen när de inte används, då de i detta läge går emot haka eller kindparti.

Denna modell är anpassad för att anslutas med kabel. De skickar med tre olika kablar (Apple, Android och Windows Phone) vilka ska klara hantering av samtal samt styrning av musik. Ett klart plus! Däremot är själva kontrollenheten lite väl liten. Den är aningens vår att lokalisera och hantera, du får närmast titta på den.

Går vi över till brusreduceringen får denna inte mer än godkänt betyg. Dels hörs ett svagt vinande bakgrundsljud. Detta om du inte har musik eller ett aktivt samtal. Dels släpper enheten igenom både riktigt höga toner och vissa dovare toner. Detta kan ses som ett bra exempel på hur snabbt tekniken verkligen går framåt, för nyare produkter håller högre klass inom det området.

Däremot finns det inte så mycket att klaga över vad gäller ljudkvaliteten. Den var klart mycket bättre än förväntat och du får fylliga toner som lyfter såväl filmer som musik. Fast lite finns att klaga på, som att basen många gånger kan slå igenom vilket förtar harmonin. Givetvis testades även telefonsamtal och då rapporterade motparten tydlig röstupptagning utan störningar. Brusreduktionens vinande ljud, när den var aktiv, kunde dock göra sig påmind under samtal. Kanske inte så påtagligt, men när du märker det kommer du att börja reta dig.

Enligt tillverkaren ska batteritiden vara 40 timmar. Detta kom vi inte ens i närheten av utan ljudet dog efter cirka 26 timmar. Långt ifrån utlovat, men ändå ett ganska bra värde.

Test: Monster Inspiration
3 / 6 Betyg
För
Fylligt ljud. Lätta att vika ihop.
Emot

Vinande ljud vid aktiv
brusreduktion.
Lite trånga.
Bas som slår igenom.
Rekommenderas till
Leta vidare, om du inte faller för designen.

Tillverkare: Monster, www.monsterproducts.com – Cirkapris: 2 290 kr inkl. moms, 1 832 kr exkl. moms – Brusreduktion: Aktiv – Batteritid: 40 timmar

Sidor:
Hårdvaruexpert med djupt IT-kunnande inom en mängd områden som tidningen täcker. Arbetar sedan årsskiftet som huvudredaktör och affärsutvecklare.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här