WRT32X är namnet på en ny router som bland annat använder nätverksprioritering för att optimera spelupplevelsen med exempelvis 77 procent minskning av pingtider.

Routertillverkaren Linksys och Rivet Networks, som levererar nätverksprodukter, annonserade gemensamt säljstarten för en ny spelrouter i Linksys WRT-serie på Gamescom i Köln. Samarbetet mellan Linksys och Rivet Networks har resulterat i att Killer Priority Engine (KPE) integrerats i routern, som därmed är optimerad för spelare med Killer-kompatibla speldatorer.

WRT32X använder Killer Priority Engine för att avgöra vilka av de enheter som är anslutna till routern som är aktiverade med Killer Networking-hårdvara. Hårdvaran finns i spel- och prestanda-datorer och moderkort från företag som Dell (både Alienware och XPS-modeller), Gigabyte, MSI eller Razer, samt Acer, Lenovo och många fler.

Linksys WRT32X är laddad med en helt ny firmware

KPE uppges säkerställa att spel, ljud och video på datorn flyter smidigt utan att annan nätverkstrafik försämras. Routerns nya firmware och grafiska användargränssnitt är också skapat från grunden med fokus på övervakning och kontroll av spelnätverkstrafik.

WRT32X är utrustad med en 1,8 gigahertz dubbelkärnig ARM-processor, 802.11ac Wave 2 Dual-band 3×3 trådlös radio med AC3200 MU-MIMO, 256 megabyte flashminne och 512 megabyte DDR3-minne samt en femportars gigabitethernet-switch med TCAM, varav en för internetanslutningen. Övriga anslutningar är en USB 3.-port och en kombinerad eSATA/USB 2.0. De fyra externa dubbelbandsantennerna är löstagbara.

Har officiellt stöd för OpenWRT

Mjukvaran bygger, på firmwarenivå, på den senaste Linuxkärnan för att ge en lätt kodbas med låg latens som främsta fokus. Enheten är redo för öppen källkod genom installation av OpenWRT.

Linksys WRT32X är tillgänglig för förbeställning i september med planerad leverans från och med oktober till ett pris någonstans runt 3 000 kronor.

 

 

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här