Fråga

På jobbet har vi behov att vara inloggade på samma webbsida men med olika konton. Det innebär att vi sitter med tre/fyra exemplar av exakt samma webbsida. Det gör det extremt lätt att ta fel fönster av misstag.

Det jag skulle vilja ha är en funktion/plugin som lägger en färgad overheadfilm över de olika fönstren så att jag kan skilja dem åt färgmässigt. Det går inte att välja färger på webbsidan så jag måste fixa saken ”på min ände”. Jag hittar inget när jag googlar och de jag provat får jag inte installera på jobbet dator. Har ni några tips?

KW

Svar

Jag kan inte komma på något enkelt sätt att färgmärka fönstren. Det går att ändra färger i de flesta webbläsare, men då kommer det att gälla för alla flikar eller fönster. Samma sak gäller för de tillägg som kan installeras. Du nämner inte heller vilken webbläsare det gäller.

Men det allra enklaste sättet att lösa problemet är att ni använder olika webbläsare. En kör med Edge, en med Internet Explorer, en med Chrome och så vidare. Då blir det enkelt att se vem som äger vilken session. Men det förutsätter ju förstås att de olika webbläsarna är tillåtna på din arbetsplats.

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

3 KOMMENTARER

  1. Eller så använder man sig av Internet Explorer och flikar. Nya flikarfår olika färger – Flikar från samma sida öppnas med liknande färger så i den här användarens fall så gäller det att starta en ny session för att få olika färger. Det är nog så dom gör annars kan man inte logga in med olika konton.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här