Fråga

Jag har två datorer med Windows 10, Office 365 och Outlook. På en dator tar Outlook emot all e-post, men den andra endast några få. Finns det en möjlighet att kolla vad som gör detta?

Rolf

Svar

Du använder antagligen protokollet POP3 för att hämta din e-post. Den normala inställningen är då att inte lämna kvar några meddelanden på servern. Det innebär att den dator som ”hinner först” är den som får meddelandena.

Om du vill att båda datorerna ska ha tillgång till alla meddelanden bör du byta till protokollet IMAP, som är modernare och använder en annan metod. Meddelandena finns på servern och synkroniseras med alla datorer som ansluter.

Du kan inte ändra detta i dina befintliga konton i Outlook, utan du måste radera dem och skapa nya som utnyttjar IMAP. Se till att spara all e-post som du vill behålla först, till exempel med Outlooks exportfunktion. Sedan kan du importera den till det nya kontot.

 

 

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här