Fråga

Jag har bytt e-post, från tele2.se till outlook.com. Jag har använt Outlook 2010 som e-postprogram, detta är ju gammalt och stöds inte längre. Nu har jag har tänkt använda Thunderbird, och undrar jag hur jag får över alla mina sparade meddelanden från Outlook 2010 till Thunderbird.

Ulf Hernelid

Svar

Jag har inte provat den här metoden själv, men enligt flera olika källor ska den fungera.

Starta Mozilla Thunderbird och välj fliken Verktyg. Klicka på alternativet Importera. Gå sedan till fliken E-post och klicka på alternativknappen bredvid den.

Klicka sedan på Nästa. Välj Outlook från de tillgängliga alternativen och klicka på Nästa.

Klicka därefter på Slutför för att importera data.

Utför sedan samma steg igen och klicka sedan på Adressboken eller andra objekt som du behöver importera.

 

 

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

4 KOMMENTARER

 1. Det verkar ju dessutom vara så att Tele2 avslutar all hantering av mail, så att byta till någon annan leverantör är ju ett måste. Jag fick fiber installerat 2017 och då fanns inte Tele2 att få som leverantör, synd då jag varit kund där i 20 år. Men Då jag frågade om mailen så tyckte de att jag skulle skaffa ett mobilt bredband från dem, nåt jag inte var sugen på. De påstod dessutom att mailen skulle sluta fungera direkt jag sagt upp abonnemanget. Jag skaffade ny mail hos min nya leverantör och kör den på Thunderbird, men för skojs skull lät jag även Tele2 mailen fortsätta att hämtas, jag hade nåt nyhetsbrev som gick dit. Nu den sista Januari 2021 så upphörde deras mail att fungera efter flera uppmaningar om att den skulle avslutas och de tyckte att man skulle använda en annan leverantör. Så argumentet att betala för mobilt bredband för att kunna fortsätta med deras mail var bara ett svepskäl under 4 år. Hoppas frågeställaren lyckas reda ut övergången i tid, jag minns inte hur jag gjorde, det var inte enkelt att få in den.

 2. Ulf Hernelid

  Det är ganska enkelt att importera från Outlook men det krävs några steg.
  Jag har gjort detta till ett flertal.
  Börja med att installera en äldre version av Thunderbird, jag rekommenderar version 38.8. Uppdatera inte till någon nyare version!
  Dessa finner du här:
  https://ftp.mozilla.org/pub/thunderbird/releases/

  Efter det så installerar du tillägget ImportExportTools som du finner här
  https://freeshell.de/~kaosmos/importexporttools-3.3.2.xpi

  Och all hjälp om du behöver någon finner du här
  https://freeshell.de/~kaosmos/mboximport-en.html

  Efter du importerat de mappar du vill ha så uppgraderar du till aktuell version.
  Kör du en 64-bitars dator avslutar du med att installera 64-bitars versionen av Thunderbird som du finner här
  https://download.mozilla.org/?product=thunderbird-78.5.1-SSL&os=win64&lang=sv-SE

  Lycka till!

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här