Fråga

När jag spelar Fallout 4 ligger grafikkortstemperaturen ständigt runt 70 till 72 grader. Kan det skada kortet och förkorta dess livslängd? Det är inte överklockat. Jag har läst på olika webbplatser att det är en normal temperatur för ett grafikkort, men jag ville fråga specifikt om mitt kort – Gigabyte Geforce GT710 2 GB.

Moderkortet kör också vid 65 till 67 grader medan jag spelar spel. Det når ofta omkring 60 grader även när jag bara surfar, men det är bara ett ögonblick, antar jag. Är inte det är lite för varmt för ett moderkort?

Den maximala processortemperatur jag har någonsin har haft är 57 till 58 grader, även vid kontinuerlig hundra procents användning. Jag antar att det är normalt.

Det är en liten HP-låda med bara en fläkt som blåser luft (tror jag), utöver processorkylaren, så det finns inte mycket luftflöde. Jag oroar mig inte särskilt för dessa temperaturer, jag vill bara veta om de är normala.

Danne

Svar

Jag kan tyvärr inte uttala mig specifikt om just ditt grafikkort, men med ett litet luftflöde låter alla dina värden helt normala. När grafikkrävande spel körs är grafikkortet hårt belastat, vilket ökar temperaturen, något som komponenterna ska tåla.

Om du är orolig kan du ju dock undersöka om det finns plats att sätta in ytterligare en fläkt någonstans, eller byta den befintliga mot en större eller kraftigare. Baksidan med detta kan bli en högre ljudnivå.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här