Fråga

I helgen flyttade jag om lite filer i Onedrive till olika mappar. Sedan dess håller Onedrive på att ”bearbeta ändringar” och har gjort det nu i fyra dygn konstant. Det har aldrig hänt förut utan endast när någon ny fil blivit tillförd under några sekunder.

Trots att den arbetar med detta så tar den med nya bilder eller filer som den rapporterar om utan problem.

Jag har en ett år gammal HP Z230 med ny installation av Windows 10 Pro.

Jan Andersson

Svar

Onedrive är tyvärr ganska långsamt ibland, oavsett dator och internetanslutning. Om du flyttade om många eller stora filer skulle jag gissa att det är synkronisering med det lokala biblioteket i datorn som pågår.

Fyra dagar låter dock mycket…

 

 

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

1 KOMMENTAR

  1. Tack för svar Anders!
    Jag kan berätta att jag flyttade ett 50-tal filer/dokument till olika mappar vilket inte är mycket i förhållande till att jag totalt har över 100 gb med bilder, doc, pp, pdf.
    Det står att den uppdaterar filer.
    Kanske skall jag gå tillbaks till en Acronis-kopia dagen innan jag flyttade dessa filer och sedan ta dem efter hand?
    Jag tar en ny Acronis-kopia varje dygn.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här