Att göra en komplett återställning av en Windows-datorn raderar inte alltid alla privata filer, även om du har valt det alternativet.

När man gör en återställning av en Windows-dator får man valet om man vill spara eller radera sina personliga filer. Microsoft har bekräftat att det förekommer en bugg i Windows 10 och Windows 11, som kan resultera i att personliga filer finns kvar på datorn efter en återställning, även om man har valt att radera dem.

Microsoft har bekräftat att problemet finns och att det omfattar Windows 10-versionerna 20H2 upp till 21H2, samt Windows 11 version 21H1. Problemet uppstår i samband med Windows användande av OneDrive där själva OneDrive-filerna raderas men att temporära filer som omfattas av synkronisering kan lämnas kvar. Detta kan inträffa både vid en lokal återställning och vid där en återställning görs där användaren raderar en dator från sitt Microsoft-konto.

Microsoft arbetar med att lösa problemet och ger också tipset att man undviker problemet genom att logga ut från OneDrive-konton innan återställningen genomförs, eftersom utloggningen raderar de temporära filerna.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här