På MWC har HP presenterat en bärbar företagsdator och en rad tillbehör till datorerna Pro x2 och Elite x3, utformade för arbete på resande fot.

Mobile World Congress 2017 pågår för fullt i Barcelona och ett företag av många som visar upp nyheter är HP.  Pro x2 612 G2 är en 2-i-1-dator som erbjuder flera lägen avsedda för arbete, bland annat presentationsläge, bläckläge för anteckningar, användning som platta och som vanlig bärbar. Den kan konfigureras med ett urval från den senaste sjunde generationens Intel-processorer.

Konstruerad för mobil produktivitet

Pro x2 612 G2 är konstruerad för mobil produktivitet och har WLAN och WWAN som tillval, med ett snabbuppladdningsbart batteri som ger upp till 11 timmar batteritid. Enhetens magnetiska Collaboration Keyboard har knappar för att enkelt hantera röst- och videokonferenssamtal. Active Wacom-penna och ett kickstand-stativ ska göra det enkelt att presentera och dela, samt skriva och rita.

Pro x2 612 G2 har uttag för USB-C för snabb laddning och dataöverföring och USB-A för att komma åt de äldre kringutrustningarna. Datorn har en inbyggd smartkortsläsare, uttagbar SSD-enhet och HP Client Security Suite Gen3. Som tillval finns fingeravtryckssensor och NFC. Datorn är tillgänglig nu och officiellt svenskt pris startar vid 7 000 kronor exklusive moms.

Mångsidiga tillbehör

Samtidigt presenterar man också en rad tillbehör till x2- och x3-serierna. Elite x3 Mobile Scanning Solution bygger vidare på Elite x3 som lanserades under MWC förra året och förser den med ett skal med inbyggd streckkodsläsare, lämplig för hälso/sjukvården, fälttekniker och detaljhandeln. Den integrerade streckkodsläsaren kan användas för att kontrollera priser, inventera produkter och CRM-information på språng. Tillbaka i kassan eller på kontoret är det smidigt att ansluta till skärm, mus och tangentbord.

Pro x2 612 G2 Rugged Case är ett robust skal med handrem, axelrem, pennhållare, portanslutning och är kompatibelt med Pro x2 tangentbord. Elite USB-C Dock kan ansluta en bärbar dator till flera bildskärmar och enheter samtidigt som den laddas.

USB-C Travel Hub är ytterligare tt nytt tillbehör som ger genomgående anslutning för bildskärmar och USB-enheter samt laddning för Pro x2, Elite x2 eller Elite x3 medan enheten används och Retail Case 12 är en lösning som kombineras med Pro x2 612 G2 och skapar en portabel lösning för butiksmedarbetare för att sälja och utföra mobila transaktioner på butiksgolvet.

Priser:

  • HP Pro x2 612 G2 Robust Case – 420 kronor exklusive moms.
  • HP Elite USB-C Dock – 1 150 kronor exklusive moms.
  • HP USB-C Travel Hub – 465 kronor exklusive moms.
  • HP MX12 Retail Solution – 11 980 kronor exklusive moms.
  • HP Elite x3 + HP Mobile Scanning Solution – 8 450 kronor exklusive moms.

 

 

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här