Fråga

Jag köpte en ny router, en D-Link DIR615, och när jag har installerat den så kommer jag inte ut på internet. När jag felsöker detta med Windows felsök får jag meddelandet ”Enheten eller resursen (www.microsoft.com) har inte konfigurerats för att acceptera anslutningar på port WWW-tjänst (HTTP)”.

Hur kan jag lösa detta? Min gamla Netgear fungerar utan problem, men jag vill ha en ny router med längre räckvidd. Jag har frågat D-Links support, men de svarar inte.

Hannu Loimi

Svar

Det låter som om du har DNS-problem. Min gissning är att du har en fast inställd DNS-adress i datorn, men att din nya router har en annan IP-adress i nätverket än den gamla.

Om det är fallet finns det två lösningar. Du kan gå in i routerns inställningar och ändra IP-adressen till samma som din Netgear. Det görs under ”Network settings”. Kontrollera också att ”Enable DNS Relay” är förbockat.

Alternativet är att ändra i anslutna datorer. Högerklicka då på nätverksikonen i meddelandefältet och välj ”Öppna nätverks- och delningscenter”. Klicka på nätverksanslutningen och sedan på Egenskaper.

Dubbelklicka på ”Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)”. Välj antingen ”Erhåll adress till DNS-servern automatiskt” eller pricka för ”Använd följande DNS-serveradresser” och skriv in IP-adressen till din router i övre fältet.

1 KOMMENTAR

  1. Hej!
    Har haft samma problem som ovan. Jag följde ovanstående råd och satte inställningen IP-adress och DNS till automatisk.
    Det fungerade inte. Uppkoppling i-pad och l-phone fungerar. Jag tog värdena IP-adres och DNS från i-phone och använde dem idatorn men
    Utan att kunna koppla upp datorn till routern.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här