Äntligen kan även Mac-ägare få pekskärm med hjälp av nya Airbar.

CES-mässan i Las Vegas är årets största och ett tillfälle då väldigt många nyheter dyker upp. En av dem är Airbar som ger pekskärmskapacitet till bärbara datorer, tidigare till Windows, men nu också till Mac. Detta åstadkoms med hjälp av en elegant linjal som fästs magnetiskt under bildskärmen och ansluts till ett USB-uttag.

Smart lösning med infrarött ljus

Ett infrarött ljusfält över skärmen känner sedan av pekningar och svepningar med fingrar, handskar, pennor, penslar eller vad som helst. Ingen särskild mjukvara ska behövas och kompatibilitet med pekskärmsfunktionerna i Windows 8.1 och 10 finns sedan tidigare.

Airbar finns för 15,6-tumsskärmar och kommer inom kort även för 13,3 och 14 tum. Samtidigt kommer även versionen för Macbook Air, som är elegant vit, till skillnad från PC-versionen som är svart.

Produkten har funnits ett tag, men gjorde alltså sin egentliga debut på årets CES. Den kommer säkert till Europa så småningom, men kan beställas redan nu till priset 69 dollar för PC-versionen och 99 dollar för Mac – www.air.bar.

 

 

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här