Med senaste utgåvan av Firefox kan vi förvänta oss högre hastighet och bättre prestanda.

Mozilla hoppas kunna vinna tillbaka användarna med den första multiprocessversionen av Firefox. Version 54 är nu tillgänglig för nedladdning och är resultatet av Mozillas mångåriga arbete på att omstrukturera webbläsaren för moderna webbplatser. Programmet är nu uppdelat i så många som fyra processer för att hjälpa till att köra innehåll över flikar, vilket ska leda till bättre prestanda och lägre minnesanvändning.

Fyra innehållsprocesser är ”precis lagom”, eftersom det ger tillräckligt med minne för att säkerställa en snabb och stabil webbläsare utan att stjäla minne från andra program, enligt Mozilla.

 

 

Föregående artikelProgramtips: Crowdinspect 1.5.0.0
Nästa artikelToshiba lanserar snabb dockningsstation
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

2 KOMMENTARER

  1. Hur är det med batteriåtgången då.?? energieffektiv??
    Kör själv väldigt mycket laptop på just batteriet.

  2. Min erfarenhet från Surface Pro 3 är att Edge drar klart mindre batteri än föregående Firefox, men jag har inte gjort någon objektiv mätning.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här