Fråga

Jag har hittat en mapp som heter Sökningar i Windows 7. Vad är denna mapp till för? Är det en mapp för Temporary Internet Files, eller vad? Mappen är full av diverse objekt, ungefär 180 000 stycken, som lätt tar upp cirka tre gigabyte på hårddisken.

Jag kör Firefox på internet, som har egen cachemapp som jag rensar varje dag. Och vad gör man med filer i sökningar som inte låter sig raderas om det är en temporary internet file?

Vore tacksam för ett vettigt svar från experten.

Thommy Johansson i Helsingborg

Svar

Mappen finns i mappen Användare och innehåller alla de sökningar du gjort i Windows. Poängen med den är att snabba upp framtida sökningar. De två undermapparna Indexerade platser och Överallt är virtuella mappar och innehåller inga filer alls.

Om du tittar närmare på dem, till exempel med DIR-kommandot i Kommandotolken, ser du att de ingalunda rymmer några gigabyte, utan i stället bara ett fåtal kilobyte. Det som visas i Utforskaren överensstämmer inte alltid med verkligheten, eftersom den har en massa specialfunktioner.

Du kan lugnt låta mappen med innehåll vara kvar.

Föregående artikelProgramtips: Win10pcap 10.2.5002
Nästa artikelTest: Creative Sound Blaster X Katana
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här