Utmarkelse rek webb 1
DMZ Rekommenderar

Ett spelfokuserat ljudsystem med integrerat RGB-ljus och en extern dosa för att styra ljudet.

Kratos S5 är en högtalare i Creatives Sound BlasterX-serie, vilken kombinerar högkvalitativa komponenter med smart mjukvara för personlig optimering och individanpassad ljudbild.

24-bit USB-ljud

Det handlar om en klassisk 2.1-uppsättning med en baslåda, där all intelligens och samtliga anslutningar är placerade, och två satelliter. I baslådan finns två RCA-anslutningar, en 3,5 millimeters ljudingång och en USB-anslutning för dator med stöd för upp till 24 bit/96 kilohertz. Slutligen finns en kontakt för att ansluta fjärrkontrollen och ett reglage för basnivån.

På fjärrkontrollen finns dels ett volymreglage, dels in- och utgång (3,5 millimeter) för ljud. Däremot saknar vi möjlighet att styra RBG-ljusen och basnivån. Det är även synd att systemet inte har Bluetooth-stöd.

Baslådan har en maximal uteffekt på 36 watt medan satelliterna är på vardera 12 watt, vilket ger en total effekt på 60 watt (RMS). Systemet jobbar med ett frekvensomfång på mellan 55 hertz och 20 kilohertz.

Aurora Reactive System

Creative Sound BlasterX Kratos S5 har alltså integrerade RGB-ljus i satelliterna. Ljuset kan antingen hanteras manuellt eller integreras med andra produkter som har stöd för tillverkarens Aurora Reactive System. I detta fall hanteras effekterna utifrån BlasterX Acoustic Engine Pro, som är det program som även styr och optimerar ljudbilden för olika ändamål och miljöer.

Sammantaget ger Creative Sound BlasterX Kratos S5 en för prisklassen mycket komplett ljudupplevelse med en kraftfull och djup bas samtidigt som röster och högre toner är klara och tydliga. Trots att systemet marknadsförs som speloptimerat fungerar det lika bra för musik, film och andra former av underhållning. Creative Sound BlasterX Kratos S5 får utmärkelsen Datormagazin rekommenderar, det är ett svårslaget paket i denna prisklass.

Av Patrik Wahlqvist

Test: Creative Sound BlasterX Kratos S5
5 / 6 Betyg
För
Grymt bra ljud som täcker hela spektrumet och aldrig spricker. Har RGB-effekter och är lättplacerat.
Emot
Ej Bluetooth, och det hade varit trevligt att kunna styra bas och RGB-ljus från fjärrkontrollen.
Rekommenderas till
Något för alla som söker efter nya datorhögtalare men som inte vill spendera för mycket.

Tillverkare: Creative, www.creative.com

Cirkapris: 1 325 kr inkl. moms, 1 060 kr exkl. moms

Bas-/satelliteffekt: 36 watt / 2 x 12  watt

Frekvensomfång: 55-20 000 Hz

Hårdvaruexpert med djupt IT-kunnande inom en mängd områden som tidningen täcker. Arbetar sedan årsskiftet som huvudredaktör och affärsutvecklare.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här