Lenovoägda Motorola visade upp nya Moto-telefoner och en 360-graderskamera på IFA-mässan.

IFA-mässan pågår för fullt i Berlin och bland alla nyheter som presenterats finns Motorolas två nya smarta telefoner – fjärde generationens Moto x i form av Moto x4 och den nya Moto z2, plus en helt ny Moto Mod 360-kamera..

Första mobilen från Motorola med Amazon Alexa

Moto x4 är den första av Motorolas smartphones som har stöd för tjänsten Amazon Alexa samt en smartare kamera som kan ta bilder i Augmented Reality (AR) med hjälp av dubbla tolvmegapixellinser. Frontkameran är på hela 16 megapixel.

Utöver kamerorna är Moto X4 en ganska typisk mellanklasstelefon med en åttakärnig Qualcomm Snapdragon 630-processor på 2,2,gigahertz, en 5,2-tums skärm, tre gigabyte arbetsminne, 32 gigabyte lagring, IP68-damm- och vattenresistens och ett 3 000 milliamperetimmars batteri med Motorolas Turbopower-snabbladdningsteknik.

Moto Z2 Force Edition har en okrossbar skärm – enligt Motorola

Moto z2 Force Edition har enligt Motorola en garanterat okrossbar skärm. Telefonen är byggd i aluminium och har en 5,5-tums Amoled-skärm med Quad HD-upplösning. Den är också mycket tunnare än sin föregångare, vilket gått ut över batterikapaciteten, vilken är bara 2 750 milliamperetimmar mot tidigare 3 500.

Också här har man satsat på dubbla kameror på baksidan och telefonen är även fullt kompatibel med Moto Mods-systemet, vilket gör det enkelt att montera en Moto 360-kamera för att fånga bilder och filmer i alla vinklar.

 

Operativsystemet Android 7.1 har en utlovad uppgradering till Android Oreo så småningom.

 

På insidan finns en Qualcomm Snapdragon 835-processor, fyra gigabyte arbetsminne och 64 gigabyte lagring. Operativsystemet Android 7.1 har en utlovad uppgradering till Android Oreo så småningom. Dessutom har Motorola följt Apples exempel och tagit bort hörlursuttaget.

Moto x4 finns tillgänglig i Sverige från 31 september 2017 till priset 4 500 kronor. I oktober kommer Moto z2 Force Edition och kommer att kosta 8 000 kronor. Ungefär samtidigt börjar 360 Camera Moto Mod säljas till priset 2 800 kronor.

 

 

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här