Fråga

Jag har ett konstigt krångel i Virtual Box som har blivit ett stort problem för mig. Jag kan inte längre dra någonting från värddatorn och släppa i min virtuella maskin. Detta har pågått i endast cirka två eller tre dagar. Innan det var allt bra.

Jag använder den virtuella maskinen precis som jag har gjort sedan jag installerade den, förutom att jag för några dagar sedan – eller kanske för en vecka sedan – försökte aktivera mustangenter i den virtuella maskinen. Det fungerade inte och därför lämnade jag det vara.

Därefter händer detta några dagar senare. Andra mysko saker som har hänt nyligen är jag osäker på om de också är kopplade till det här problemet: Caps Lock arbetar ibland omvänt. När mitt system säger att Caps Lock är på, skrivs små bokstäver, och när mitt system säger att det är avstängt blir det stora bokstäver.

Det har också varit problem med Numlock-tangenten. Menyerna beter sig ibland underligt också och den virtuella maskinen stängs av ganska långsamt, med ett timglas som dyker upp en stund innan den slutligen stängs av. Alla dessa problem uppstår endast inom den virtuella maskinen, som kör Windows XP med Windows 10 på värden.

Rashid

Svar

Har du nyligen uppdaterat Virtual Box? De flesta av de där problemen kan nog härledas till fel version av gästtillägget. Se till att installera även rätt version av Guest Additions.

Den långsamma avstängningen beror med största säkerhet på att du har för lite minne allokerat till gästmaskinen.

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här