Fråga

Jag har ett konstigt krångel i Virtual Box som har blivit ett stort problem för mig. Jag kan inte längre dra någonting från värddatorn och släppa i min virtuella maskin. Detta har pågått i endast cirka två eller tre dagar. Innan det var allt bra.

Jag använder den virtuella maskinen precis som jag har gjort sedan jag installerade den, förutom att jag för några dagar sedan – eller kanske för en vecka sedan – försökte aktivera mustangenter i den virtuella maskinen. Det fungerade inte och därför lämnade jag det vara.

Därefter händer detta några dagar senare. Andra mysko saker som har hänt nyligen är jag osäker på om de också är kopplade till det här problemet: Caps Lock arbetar ibland omvänt. När mitt system säger att Caps Lock är på, skrivs små bokstäver, och när mitt system säger att det är avstängt blir det stora bokstäver.

Det har också varit problem med Numlock-tangenten. Menyerna beter sig ibland underligt också och den virtuella maskinen stängs av ganska långsamt, med ett timglas som dyker upp en stund innan den slutligen stängs av. Alla dessa problem uppstår endast inom den virtuella maskinen, som kör Windows XP med Windows 10 på värden.

Rashid

Svar

Har du nyligen uppdaterat Virtual Box? De flesta av de där problemen kan nog härledas till fel version av gästtillägget. Se till att installera även rätt version av Guest Additions.

Den långsamma avstängningen beror med största säkerhet på att du har för lite minne allokerat till gästmaskinen.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här