Caddy ser till att du får kryptering på din webbplats på enklast möjliga sätt. Det är gratis för icke-kommersiell användning och kostar annars 25 dollar per månad och instans. Den främsta funktionen är att du får krypterad webbkommunikation från start. För att komma igång redigerar du konfigurationsfilen Caddyfile och den första raden ska inne hålla adressen till webbplatsen. Starta sedan Caddy och du får en server med HTTPS.

Caddy är skriven i Go och har inga andra beroenden, det är en binär på varje plattform. Du kör Caddy genom att starta den binären. Då Go är väldigt portabelt är också Caddy det – lösningen finns till ett tiotal olika plattformar. Det finns även en Docker-avbild, bara att ladda ned och köra.

www.caddyserver.com

Av Patrik Brinkhäll

 

Den tryckta upplagan av Datormagazin har en fast avdelning kallad ”Resurser på webben”, där vi tipsar om intressanta lösningar på webben. Detta var en liten smak av föregående nummer (nummer 3-2018 finns i butik och i vår webbshop på https://shop.datormagazin.se).

Föregående artikelIngen höstuppdatering
Nästa artikelPlantronics Voyager 8200 UC
Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här