Resurser på webben: RSS-flöde med inloggning

Här är ett hack som har utvecklats av en webbyrå som gillar Python. Idén är enkel, att komma förbi RSS-flöden som kräver autentisering även om din RSS-läsare inte stöder det. Lösningen ska dock inte användas för känsligt innehåll, då allt innehåll kommer att vara vidöppet för alla att se. För att använda lösningen behöver du bara gå till länken nedan och skriva in adressen till flödet samt användarnamn och lösenord. Du får tillbaka en ny länk där flödet återfinns utan krav på inloggning. De påstår att de inte lagrar något av innehållet. Får detta dig ändå att tveka kan du köra koden på egen server. Lösningen är skriven i Python och med Cherrypy. Koden finns för allmän beskådan på Github.

http://freemyfeed.develer.com

Av Patrik Brinkhäll

 

Den tryckta upplagan av Datormagazin har en fast avdelning kallad ”Resurser på webben”, där vi tipsar om intressanta lösningar på webben. Detta var en liten smak av föregående nummer (nummer 5-2018 finns i butik och i vår webbshop på https://shop.datormagazin.se).

redaktionen

Om redaktionen

Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Kommentera

*

Liknande artiklar