Fråga

Jag har nyligen fått internet i stugan på landet och har installerat en router med stöd för Open VPN. Jag vill kunna komma åt nätverket hemifrån av olika anledningar och har inga problem med detta, VPN-anslutningen fungerar utmärkt.

Men jag kan inte logga in på routern. När jag anger IP-adressen kommer jag i stället till inställningarna i hemmaroutern, alltså i det nätverk jag surfar från. Ska inte detta kunna gå?

Gunnar W

 

Svar

Problemet beror sannolikt på att du använder samma IP-nummerserie i båda nätverken. De flesta hemmaroutrar har numera som standard att utnyttja 192.168.1.x, med routern som nummer 1 i serien.

Prova att byta för ett av nätverken, till exempel till 192.168.2.x, 192.168.11.x eller något annat som faller dig på läppen.

 

 

Föregående artikelTest: MSI Geforce GTX 1070 Ti Gaming
Nästa artikelSäkerhetskrönika: Innovativa och hänsynslösa sätt att tjäna pengar på kryptovalutor
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här