Fråga

Jag använder Gmail för ett av mina e-postkonton. Jag ser att om jag skickar ett e-postmeddelande till någon visas mitt namn och e-postadress för mottagaren. Finns det något sätt att visa bara min e-postadress och inte inkludera mitt namn?

Ivar

Svar

Gmail stöder inte att inte visa avsändarens namn, men däremot tillåter Google att namnet ändras till ett enda tecken, till exempel en punkt. Om detta är tillräckligt bra för dig, gör enligt följande.

Logga in på Gmail-kontot, klicka på kugghjulet och välj Inställningar. Välj fliken ”Konton och import”. Klicka på ”redigera information” i avsnittet ”Skicka e-post som”.

Klicka på cirkeln bredvid det tomma fältet i avsnittet Namn och skriv in ditt önskade visningsnamn. Du måste ange något i det här fältet, men det kan vara bara är en punkt, en asterisk eller vad du vill. Om du lämnar det tomt eller bara anger ett mellanslag återgår Gmail till namnet på ditt Google-konto.

Klicka på ”Spara ändringar” för att dölja ditt riktiga namn.

 

 

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här