Den här lösningen är utvecklad av en person som gick från att inte ha någon erfarenhet alls av programmering till att nio månader senare jobba heltid med systemutveckling. Han beskriver sin resa på https://goo.gl/uBtnEg. Under tiden utvecklade han olika lösningar för att lära sig mer. En av dessa var just StockIT, som är en aktiehandelssimulator.

Systemet väljer ut data för ett år för en viss aktie och plottar dag för dag dessa data. Nu har du tre tillfällen på dig att köpa och sälja och försöka slå den maskininlärningsalgoritm som han använt. Det är lite underhållande i all sin enkelhet.

Gillar du vad du ser och blir nyfiken på koden kan du ladda ned den från https://github.com/austintackaberry/stocks.

www.stockit.tech

Av Patrik Brinkhäll

 

Den tryckta upplagan av Datormagazin har en fast avdelning kallad ”Resurser på webben”, där vi tipsar om intressanta lösningar på webben. Detta var en liten smak av föregående nummer (nummer 1-2019 finns i butik och i vår webbshop på https://shop.datormagazin.se).


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här