Close Menu
Datormagazin
    Facebook
    Senaste testerna
    • Test: Huawei Watch GT 3 SE
    • Test: Beoplay EX
    • Test: Sony Xperia 1 III
    • Test: Cooler Master Masterair MA624 Stealth och MA612 Stealth ARGB
    • Test: Huawei Mate 40 Pro
    DatormagazinDatormagazin
    • Hem
    • Nyheter
    • Tester
      1. Toppklass
      2. DMZ Rekommenderar
      3. Gaming
      4. Jämförande test
      5. View All

      Motorola Razr 60 Ultra

      6 maj, 2025

      Test: Sennheiser HD 550

      7 april, 2025

      Test: G.Skill Trident Z5 CK F5-8200C4052G24GX2-TZ5CK 48 GB

      27 mars, 2025

      Test: OnePlus Watch 3

      26 mars, 2025

      Test: Sony WF-C710N

      10 maj, 2025

      Test: Sandberg Laptop Powerbank 27000 PD100W

      9 maj, 2025

      Test: Google Pixel 9a

      20 april, 2025

      Test: Cooler Master Masterliquid 360 ION & Hyper 612 APEX

      18 april, 2025

      Test: Cooler Master Masterliquid 360 ION & Hyper 612 APEX

      18 april, 2025

      Test: Sennheiser HD 550

      7 april, 2025

      Test: MSI Z890 moderkort

      6 april, 2025

      Test: G.Skill Trident Z5 CK F5-8200C4052G24GX2-TZ5CK 48 GB

      27 mars, 2025

      Test: Logitech Ergo K860 vs. Microsoft Sculpt Ergonomic Keyboard

      19 augusti, 2021

      Vi utser den bästa multiskrivaren

      20 maj, 2021

      Test: Cooler Master Masterair MA624 Stealth och MA612 Stealth ARGB

      12 maj, 2021

      Test: Oneplus 9 Pro och Oneplus 9

      21 april, 2021

      Test: Sony WF-C710N

      10 maj, 2025

      Test: Sandberg Laptop Powerbank 27000 PD100W

      9 maj, 2025

      Motorola Razr 60 Ultra

      6 maj, 2025

      VPN, dataskydd och spel: Så skyddar vi vår integritet på nätcasinon

      1 maj, 2025
    • DMZ-riggen
    • Programtips
    • Gaming
    • Fråga experten
      • Hårdvara
      • Mjukvara
    • DMZ Retro
    • Shop
    • Om DMZ
      • Om Datormagazin
      • Annonsera
      • Nyhetsbrevet
      • Kundtjänst
      • Press & PR
    Facebook
    Datormagazin
    Hem » Artikel » Vi besöker Acronis Global Cyber Summit 2019
    Acronis Cyber Summit 2019
    Artikel

    Vi besöker Acronis Global Cyber Summit 2019

    Patrik WahlqvistBy Patrik Wahlqvist25 november, 20196 Mins Read

    Vi besöker Acronis Global Cyber Summit i Miami, USA, för att se varför Acronis anser att traditionell säkerhetskopiering och gamla dataskydd är föråldrade. Och hur de säger sig lösa problemen.

    Vi lever i en tidsålder då vi blir mer och mer beroende av all den digitala data som dagligen skapas, en mängd som för varje år blir större än de tidigare 50 åren tillsammans. På samma sätt som all denna data ger oss möjligheter som för bara ett decennium sedan var helt otänkbara, öppnar den även upp för nya hotbilder och nya former av kriminalitet. Och för att vi inte ska komma i ett läge där den mörka sidan sitter på trumfkorten och vi måste betala för att få tillbaka våra liv eller företag – som i fallet med Wannacry-viruset som på mycket kort tid infekterade över 230 000 datorer i 150 länder – krävs nya former av skydd. Det menar åtminstone Acronis, som givetvis anser de att de har lösningen.

    De flesta av oss förknippar antagligen Acronis med backup- och kloningslösningar för hemanvändare, men faktum är att företaget är ett av de ledande bolagen på säkerhetsmarknaden även på företagssidan. I oktober höll Acronis sitt första Acronis Global Cyber Summit med fokus på att sprida kunskap om de hotbilder som vi står inför och även för att visa upp sin allt mer kompletta programsvit.

    Enkel säkerhet

    Acronis grundades som en separat del inom ett bolag kallat SWsoftav av bland annat nuvarande CEO Serguei Beloussov 2001. Två år senare blev företaget fristående med ett fokus på partitionering, säkerhetskopiering och till viss del DR, disaster recovery.

    Serguei Beloussov såg tidigt det ökade behovet av nya, mer djuplodade och heltäckande lösningar för att hantera den nya tidens dataskydd. Det resulterade bland annat i att Acronis startade en egen forsknings- och utvecklingsavdelning, samt köpte upp diverse bolag för att nå sina mål om en kraftfull men enkel dataskyddslösning som alla ska kunna använda.

    Under Acronis Global Cyber Summit presenterades ett flertal nya säkerhetslösningar som ytterligare ska förstärka företagets position på säkerhetsmarknaden. Bland dessa finner vi Acronis Cyber Protect, Cyber Platform och Cyber Infrastructure.

    Acronis Cyber Protect

    Acronis Cyber Protect beskrivs som den första allt-i-ett-cyberskyddslösningen som täcker alla delar av NIST Cybersecurity ramverk; Identifiera, skydda, upptäcka, svara och återställa. Alla funktioner i Cyber Protect är tillgängliga genom en agent, som hanteras från en modern webbkonsol optimerad för mobila enheter.

    Acronis Cyber Platform

    Denna plattform är grunden för alla Acronis-tjänster och bygger på en serie API:er som stöds av programvaru-utvecklingsdelar eller SDK:er och testkod. Genom att komma åt plattformen kan partners skilja sig från sina konkurrenter genom att skydda nya datakällor, stödja nya datalagringsplatser, implementera nya funktioner för datahantering samt förbättra deras applikationer med ett komplett cyberskydd.

    Acronis Cyber Infrastructure

    En universell mjukvarudefinierad infrastrukturlösning som använder industristandardiserad hårdvara och kombinerar dator, mjukvarudefinierade arbetsbelastningar för nätverk, block, filer och objekt. Acronis uppger att Cyber Infrastructure ska erbjuda de lägsta kostnaderna på marknaden för sekundär datalagring och hantering, samt en pålitlig och säker miljö för att köra Acronis Cyber-plattform och lösningar baserade på plattformen.

    – Det beroende av data i alla dess former som vår värld befinner sig i skapar nya utmaningar som företag aldrig tidigare har tvingats möta och som äldre, befintliga, lösningar inte har utformats för att hantera, säger Serguei Beloussov

    – För att möta dessa nya, moderna utmaningar behövs en ny strategi för datahantering och skydd. En strategi som hanterar säkerhet, tillgänglighet, integritet samt äkthet och säkerhet för data i sig för att de beslut som grundas på denna data ska grundas på just den data som vi eftersöker och inte en manipulerad version, säger Beloussov.

    Acronis SAPAS

    Acronis kallar dessa de fem vektorerna för cyberskydd, eller SAPAS (safety, accessibility, privacy, authenticity och security). Enligt Serguei Beloussov är Acronis olika lösningar för cyberskydd utformade för att täcka samtliga dessa områden.

    Optimal, kostnadseffektiv säkerhet

    Acronis uppger att deras lösningar används av samtliga bolag inom Fortune 1000, av över 500 000 företag och av mer än 5 miljoner proffsanvändare. Företaget har över 50 000 partners och finns med sina dryga 1400 anställda representerade i över 150 länder. En intressant del är att bolaget har dubbla huvudkontor. Ett i Singapore och ett i Schweiz, vilket ska ge en ökad säkerhet.

    Det som gör Acronis unika i detta sammanhang är att företaget enbart förlitar sig och bygger på en programbaserad stomme. Det gör att företag och användare kan använda vilken hårdvara som helst, vilket även omfattar den mobila sidan. Grunden för detta baseras på fem huvudgrenar. Så här beskriver Acronis dem:

    Anydata Technology

    Ett tillförlitligt skydd för alla arbetsbelastningar i alla tänkbara miljöer.

    Cyber Infrastructure

    En multifunktionell, programbaserad infrastruktur som är lätt att skala och kostnadseffektiv.

    Hybrid Cloud Architecture

    En lösning som ger full kontroll och flexibilitet för att hantera data, applikationer och system.

    Blockchain

    En distribuerad krypto-arkitektur som hanterar autentisiering och privat kontroll.

    Artificiell intelligens

    En automatiserad process för att använda beteendebaserad säkerhet och automatisera dataklassificering och sortering med mera. Artificiell intelligens, AI, används även för att automatisera svarshantering vid en attack.

    Sammantaget baseras de olika delarna på över 300 patenterade lösningar. Acronis uppger att företagets lösning passar lika bra för stora datacenter som publika och privata moln, för alla tänkbara Edge-lösningar och endpointenheter.

    – Ett företag av lite större dimension har idag ett snitt på 72 säkerhetslösningar vilket är på tok för många att hålla koll på och patcha. Dessutom finns alltid en risk att en lösning delvis tar ut en annan. Vi tror på en i så stora delar som möjligt unifierad lösning. Utifrån detta lägger vi stor vikt på olika typer av SDK:er. Vi har här lösningar för service- och applikationslagret, för molnautomatiseringslagret, för företagsautomatiseringslager, för Anysata-lagret och för vårt universella infrastrukturslager vilket ger våra kunder maximal konfigurations- och anpassningsbarhet, säger Serguei Beloussov.

    Säljer sinnesro – inte produkter

    Många företag, och privatpersoner, anser nog att de har ett godkänt skydd, fram tills den dagen en olycka av någon form är framme. Tar vi som exempel ett datacenter så kostar nertiden för dessa i snitt 90 000 kronor i minuten, och att alla kan drabbas har vi under senare år fått otaliga bevis på.

    Serguei Beloussov sammanfattar Acronis Global Cyber Summit så här:

    – Vi kan konstatera att vi har en ständigt växande attackyta och allt mer data som behöver skyddas. Detta kräver en säkerhetslösning som fungerar överallt. Det vi gör är inte att sälja produkter utan vi säljer sinnesro, lösningar som vi vet fungerar och som gör att du kan sluta oroa dig, säger  Serguei Beloussov.

    Acronis event Global cyber summit it-säkerhet
    Share. Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp

    Missa inte

    Artikel

    Test: Sony WF-C710N

    10 maj, 20255 Mins Read
    Artikel

    Test: Sandberg Laptop Powerbank 27000 PD100W

    9 maj, 20255 Mins Read
    Toppklass

    Motorola Razr 60 Ultra

    6 maj, 20257 Mins Read
    Artikel

    HPE Aruba

    30 april, 20256 Mins Read
    Add A Comment

    Leave A Reply Cancel Reply

    Senaste kommentarerna
    • Andreas Rejbrand om Test: Samsung Galaxy watch 7
    • Petter om Test: Samsung Galaxy watch 7
    • Anders Öhman om Test: Samsung Galaxy watch 7
    • Tobias om Test: Samsung Galaxy watch 7
    • Anders om Test: HP Envy X360
    Fler nyheter

    Glorious Gamings Pro-möss lanseras i vit

    25 september, 2024

    Gen Z och kvinnor väljer mobilen framför sex

    25 september, 2024

    Många Svenska företag lever inte upp till sina visioner gällande hållbarhet.

    21 augusti, 2024

    Nya Philips 49B2U6903CH – en skärm för ”den moderna arbetsplatsen”

    28 juni, 2024

    Toppklass

    Test: OnePlus 12

    23 februari, 2024

    Test: Philips Evnia 49M2C8900

    7 januari, 2024

    Test: Corsair Dominator Titanium DDR5

    28 september, 2023

    Test: Turtle Beach Stealth Pro

    20 april, 2023
      Kontaktinformation
      Kontaktinformation

      Omsoc Publishing AB
      Datormagazin
      Box 440 73
      100 73 Stockholm
      Sweden

      Telefonnummer: +46 8–208 118
      E-post: datormagazin@datormagazin.se

      Missa inte

      M.2 optimerad NAS-prestanda

      2 september, 2024

      WiFi 7 – När, var, hur & varför

      23 augusti, 2023

      TCS digitala tvillingar och deras prediktiva kraft.

      4 juli, 2023
      Datormagazin
      Facebook YouTube RSS
      • Om cookies
      • Hantering av personuppgifter
      • Köpvillkor www.datormagazin.se
      © 2025 Datormagazin/Omsoc Publishing AB, org-nr: 559034-9014 – Ansvarig utgivare: Anders Öhman

      Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.