Creative Technology lanserar en uppgraderad version av Super X-Fi. Tekniken som ska leverera surroundljud i hörlurar.

Creative är ett i raden av företag som vill ge film- och spelfantaster flerkanalsljud utan att vi ska behöva fylla bostaden med högtalare.

Skannar skallen för bättre surround

Den nya Super X-Fi Gen2-profilen ska ”erbjuda ett renare ljud för ett större utbud av innehåll.” Företaget uppger att ljudupplevelsen ska bli mer naturlig än någonsin och leverera en personligt anpassad ljudbild genom att skanna användarens huvud och öron.

Om det verkligen stämmer återkommer vi till så snart vi testat någon av de nya produkterna. (Här hittar du vårt test av Creative SXFi Air.)

Ny soundbar och uppdaterade hörlurar

Creative lanserar även SXFI Carrier som beskrivs som världens första soundbar med Super X-Fi-hörlursholografi, SXFI Gamer-hörlurar anpassade för ”förstapersonsskjutare”, SXFI TV, en HDMI-box som gör det möjligt att koppla SXFI Theater-lurar till TV:n och uppgraderade versioner av hörlurarna Outlier Air och Gold.

Tekniken kommer även att byggas in i bärbara datorer från OEM-tillverkaren Clevo.

Läs också – Test: Creative Sound BlasterX G6
Anders Öhman, chefredaktör Har arbetat på diverse IT-tidningar sedan (det senaste) sekelskiftet. Innan dess läste han journalistprogrammet i Sundsvall efter ett år som frilans på lokaltidningen hemma i Värmland.

1 KOMMENTAR

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här