Målet är att flytta fokus från telefonen till hemmet. Ja, det konstaterar tillverkaren Lifx i samband med lanseringen av företagets nya applikation App 4.

Nu ska livet för alla användare av Lifx smarta lampor bli lite enklare. Det hoppas åtminstone tillverkaren som lanserar en ny omarbetad version av applikationen som styr företaget Wi-Fi-styrda lampor. Appen har gjorts om från grunden och ska ge “bättre kontroll, där effektivitet och personlighet står i centrum”. Vad det betyder? Ett bättre gränssnitt som kräver färre steg för att ställa in belysningen som man vill.

LÄS OCKSÅ
Test: Lifx Clean – smart lampa som tar kål på bakterier

På Datormagazin föredrar vi fysiska lysknappar, men om utvecklarna av App 4 lyckats uppnå sina mål är det givetvis bara att tacka och ta emot. De lovar även fler funktioner i kommande uppdateringar, exakt vilka återstår att se.

Här är några av nyheterna jämfört med föregångaren:

  • Hem-vyn ska ge en snabbare överblick av hemmet och bättre kontroll.
  • Korten på instrumentpanelen går att öppna för att kontrollera individuella lampor, men kan även samlas för att kontrollera hela gruppen.
  • Scheman visas nu i kalendervyn.
  • Effekter finns nu på skärmen Scenes & Effects, och inte för varje individuell enhet.

Notera att man inte kan backa till version tre så snart man tagit steget till “fyran”. Om du vill ta det säkra före det osäkra kan du kolla in Lifx egen genomgång av gränssnittet här.

Du som använder Lifx produkter och har testat den nya applikationen får gärna dela med dig av dina erfarenheter i kommentarerna.

Föregående artikelWifi 6 till NUC
Nästa artikelProgramtips: Etcher 1.5.37
Anders Öhman, chefredaktör Har arbetat på diverse IT-tidningar sedan (det senaste) sekelskiftet. Innan dess läste han journalistprogrammet i Sundsvall efter ett år som frilans på lokaltidningen hemma i Värmland.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här