Fråga

Jag – eller rättare sagt min far – behöver skriva ut ett års SMS-kommunikation på papper. Han har en Samsung A3 telefon och en bärbar dator med Windows 10. Jag har letat men hittar bara tipset om att skärmdumpa för att sedan skriva ut bilderna. ”Din telefon”-appen i Windows visar SMS:en bra men därifrån har jag inte hittat någon utskriftsmöjlighet.

Kan Experten bidra med någon kunskap i ämnet?

Anders

Svar

Metoden med skärmdump och utskrift via till exempel Google Print fungerar givetvis, men för ett helt års korrespondens är det inte något roligt jobb.

Det finns dock en mängd andra sätt att lösa det. Med en sökning i Google Play-butiken kan du hitta gott om appar som säkerhetskopierar SMS till datorn eller konverterar dem till text. När du väl har dem i datorn är det en ganska enkel match att öppna dem i något lämpligt program för utskrift.

Själv är jag dock väldigt förtjust i gratisprogrammet Myphoneexplorer, som låter mig hantera hela telefonen från datorn via Wi-Fi. Ett helt suveränt program, som är värt en liten donation till upphovsmannen: https://www.fjsoft.at/en/

När du har telefonen ansluten, öppna SMS-konversationerna. Välj sedan ”Aktuell lista” i menyn Funktioner. Klicka sedan på ”Öppna med Microsoft Word” eller ”Öppna med Microsoft Excel”. Om SMS:en är många tar det sedan en evighet innan Word/Excel-dokumentet har fyllts klart, men därefter är det bara att skriva ut, eller sortera och formatera först om så önskas.

 

 


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här