Fråga

Sedan två veckor tillbaka får jag spam– eller phishing-mejl, antar jag, där man kan köpa Office 2019 för cirka 200 till 250 kronor. Meddelandet har kommit varje dag. I tidigare skräppost-meddelanden har jag kunnat kopiera adressen genom att högerklicka på det som stod bakom ”Från” och kopierat in det i blockera skräppost i Norton Life Lock. Men detta spam-/phishing-meddelande saknar namn på avsändare efter ”Från”.

Med andra ord saknar jag verktyg för att bli av med meddelandet för gott. Jag kan bara högerklicka på aviseringen, välja ta bort och svartlista e-post. Men det kommer tillbaka dagen efter. Finns det några knep för att lösa mitt problem? Nedan visas delar av mejlet, då jag inte kan bifoga fil.

Microsoft Office 2019 Pro Plus 32/64 Bit Lifetime License Genuine Key For(5PC). 236,44 kr.

Kaj Johnsson

 

Fråga

Det blir lite knepigt när skräppostavsändarna lyckas väl med att kamouflera sin avsändaradress. Kanske kan du hitta något om du lusläser spam-meddelandenas brevhuvud (header).

Men annars är ju grundproblemet att Norton tyvärr bara tillåter blockering via avsändaradress. Ingenstans i inställningarna finns det möjlighet att välja filtrering på nyckelord i meddelandetexten eller ämnesraden.

Men det kan du lösa själv med hjälp av regler för att blockera spam i din e-postklient. Det framgår inte vilken du använder, men både exempelvis Outlook och Thunderbird har stöd för regler. Skapa helt enkelt en regel som flyttar meddelanden med texten ” Microsoft Office 2019 Pro” direkt till skräppostmappen.

 

 

 

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här