rufus ikonRufus är ett program för att skapa startbara USB-enheter utifrån iso-avbilder.

Programmet är användarvänligt, har bra konfigurationsmöjligheter och arbetar dessutom snabbt. Det upptäcker ansluten USB-enhet och sedan bläddrar du fram aktuell iso-fil. När detta är klart behöver du bara klicka på Start, varpå programmet leder dig genom processen. De som behöver mer kontroll kan styra hur enheten ska formateras (filsystem, klusterstorlek och så vidare).

Värt att veta om Rufus:
Licens: Freeware
Systemkrav: Windows 10/Windows 8/Windows 7
Tillverkarens webbplats: https://rufus.ie/sv/


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin

Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

8 KOMMENTARER

  • Tack! Jag var lite kluven till om jag skulle länka till utvecklarens blogg eller programmets egen sida, nu ändrat till programmets egen sida.

 1. Ett program som jag kan varmt kan rekommendera är W10Privacy (Privacy Protection Tool) som först och främst är avsett för Windows 10, men lär även fungera till Windows 8 och Windows 7 enligt tillverkaren. Tyvärr är inte alla sidor översatt till engelska (välj upptill på sidan), vilket visas på tyska.

  Programmet är i ZIP-format och laddas ner, öppnas och körs som ADMINISTRATOR. För att få information om varje inställning så är det bara att hålla muspekaren över varje inställning, då informationen visas i en liten popup-meny. Du kan även spara dina inställningar till en namngiven fil. Rekommenderat är att hålla sig ajour med uppdateringar av programmet.

  Senaste versionen är W10Privacy 3.2.0.1 [2018-10-08].

  Hemsidan – https://www.winprivacy.de/english-home/
  Nerladdningssidan – https://www.winprivacy.de/deutsch-start/download/
  Instruktionssidan – https://www.winprivacy.de/english-home/instructions-1/

  Lycka till.

 2. Många – även jag – upplever problem med Rufus. Man klickar på SELECT, men Rufus hittar inte/lägger inte upp rutan, där man kan skriva in placeringen av iso-filen. Jag avinstallerade ver. 3.8.1580 och tog in den portabla versionen i stället, och då var problemet löst. Bara ett tips…
  Alf

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här